Acasă Educatie Admitere Cîmpeanu: Mai multe note de 5 la Evalure, faţă de anul trecut

Cîmpeanu: Mai multe note de 5 la Evalure, faţă de anul trecut

Cîmpeanu a afirmat că procentul notelor peste 5 la proba de Matematică a fost cu 10% mai mare faţă de anul trecut
Cîmpeanu a afirmat că procentul notelor peste 5 la proba de Matematică a fost cu 10% mai mare faţă de anul trecut

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat joi că procentul notelor peste 5 la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională a fost cu 10% mai mare faţă de rezultatele înregistrate anul trecut, în timp ce la Limba română creşterea a fost până în 2%.

„La Limba română, note peste 5 avem un procent de 85,9%, adică 127.920 de elevi, faţă de 84% anul trecut. Deci, este un plus de aproape 2%, doar de aproape 2% faţă de anul trecut, când am avut 103.684 de elevi. La Matematică însă, avem note peste 5 anul acesta într-o proporţie de 77,5%, mai exact 115.126 de elevi au obţinut note peste 5 la Matematică. Anul trecut au obţinut doar 83.000 de elevi note peste 5. Ponderea a fost de 67,4% anul trecut. Deci, la Matematică avem 10 procente peste media de anul trecut, raportându-ne la proba de Matematică, deci cei care au luat peste nota 5”, a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă privind rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională.

Despre situaţia pe judeţe, ministrul a precizat că cea mai mică pondere a notelor peste 5 a avut-o Teleorman, 71,8%.

„Cea mai mare au avut-o Clujul – 92,7%, Bucureştiul – 91,6%, Brăila – 91%; acestea sunt cele trei judeţe care au avut peste 90% ponderea mediilor peste 5. Oricum, toate au fost peste 70%. (…) Am avut 60% elevi din mediul urban şi 40% elevi din mediul rural. Din păcate, se confirmă slaba calitate a educaţiei în mediul rural. Rămâne principala problemă. În mediul rural, am avut medii sub 5 de trei ori mai multe decât în mediul urban”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Exit mobile version