Acasă Educatie O nouă ofertă a Guvernului pentru sindicatele din educaţie. Condiția este ca...

O nouă ofertă a Guvernului pentru sindicatele din educaţie. Condiția este ca greva să înceteze

Guvernul face o nouă ofertă sindicaliștilor din Educație. Condiția: Să anunţe duminică încheierea conflictului (INQUAM Photos Octav Ganea)

O nouă ofertă din partea Guvernului a fost lansată către sindicate sâmbătă seara. Urmează ca sindicaliștii să dea un răspuns până mâine la ora 9.00. Mâine la ora 10.00 este programată o ședință de Guvern.

Guvernul a venit cu oferta de majorare cu 25% a salariilor, potrivit unui mesaj intern al preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor. Acesta a transmis pe grupurile membrilor de sindicat din educaţie oferta Executivului.

”Bună seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului că solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creşterea salarială. 1500 anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar pâna în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027. 50% prima tranşă din noua grilă, de la 1 ian 2024. Condiţia este de a fi mâine la ora 9 la Guvern pentru a anunţa încheierea conflictului. Rog consultaţi colegii rapid şi ne comunicaţi în această seară”, se arată în mesajul transmis pe grupurile sindicaliştilor.

Anterior, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, le-a precizat sâmbătă jurnaliştilor că greva din educaţie continuă.

Guvernul a propus, în cadrul discuţiilor de vineri, o majorare salarială de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare, majorare acordată de anul viitor, dar şi un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene până în anul 2027.

Sindicatele au precizat atunci că urmează să se consulte cu membrii de sindicat şi să dea un răspuns, potrivit news.ro.

Citește și: Suspectul în cazul morţii fetiţei de 12 ani a fost prins în Olanda

Exit mobile version