Acasă Actualitate Singura elevă din Dolj, calificată la Olimpiada Naţională la Chimie, selectată în...

Singura elevă din Dolj, calificată la Olimpiada Naţională la Chimie, selectată în lotul lărgit al României

Amelia Milcu, singura elevă din Dolj selectată în lotul lărgit al României pentru Chimie
Amelia Milcu, singura elevă din Dolj selectată în lotul lărgit al României pentru Chimie

Amelia Milcu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova, a fost singura liceană din Dolj, calificată la Olimpiada Națională de Chimie. După această etapă, eleva din Craiova s-a
calificat în lotul lărgit al României. Şi nu este singura ei performanţă. Amelia Milcu face parte din cei şase elevi care participă la Olimpiada Naţională de Matematică pentru clasele IX- XII
. Competiţia se desfăşoară la Craiova, în perioada 10-14 aprilie.

Amelia este pasionată de chimie încă din perioada gimnaziului și are în portofoliu mai multe premii. Anul trecut a fost la etapa națională și a obținut mențiune specială, iar în 2021 a obținut medalie de argint. Anul acesta, Amelia s-a calificat din nou la etapa naţională. După olimpiadă, eleva din Craiova a reuşit să se califice în lotul lărgit al României, unde sunt selectaţi 20 de cei mai buni elevi ai ţării. Dintre aceştia sunt selectaţi apoi liceenii care vor participa la etapele internaţionale.


„Amelia Milcu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova, în urma desfășurării probei teoretice cu durata de 5 ore, s-a calificat în lotului național lărgit de chimie.Pregătirea lotului național lărgit de chimie se va face conform graficului stabilit de Ministerul Educației. La sfârșitul perioadei de pregătire, toți elevii componenți ai lotului lărgit vor fi testați prin două probe de baraj teoretice și o probă de baraj practică, fiecare dintre cele trei probe având durata de 5 ore. Fiecare probă teoretică, respectiv practică are un punctaj maxim de 100 de puncte. Clasamentul final se stabilește prin însumarea punctajelor obținute la cele trei probe de baraj. Primii patru elevi vor constitui lotul național al României care va participa la Olimpiada Internațională de Chimie (IChO). Succes, Amelia! Îți ținem pumnii strânși!”, este mesajul postat de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Face parte dintre cei mai buni elevi la matematică

Olimpica la Chimie a mai avut o asemenea performanţă şi în anul 2021, când a fost felicitată de Consiliul Şcolar al Elevilor din cadrul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.


„Amelia Milcu nu este doar un olimpic special, ci și un voluntar muncitor, săritor și foarte implicat în toate proiectele și evenimentele din școală! Sincere felicitări pentru reușita de la Olimpiada de Chimie! Sincere mulțumiri pentru toată implicarea și dăruirea de care ai dat dovadă ca voluntar în cadrul Consiliul Școlar al Elevilor”, este mesajul de pe pagina de facebook.
Amelia studiază la specializarea matematică-informatică-intensiv informatică, la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova. În perioada gimnaziului a participat și la olimpiadele de matematică și de informatică. Şi anul acesta, Amelia face parte din lotul de şase elevi care reprezintă judeţul Dolj la Olimpiada Naţională de Matematică pentru liceu. Competiţia se desfăşoară la Craiova, în cadrul Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”.

Citeşte şi Amelia Milcu, singura elevă din Dolj calificată la Olimpiada Națională de Chimie

Exit mobile version