Acasă Actualitate Şcolile din Dolj trebuie să prezinte alte măsuri după simulările naţionale

Şcolile din Dolj trebuie să prezinte alte măsuri după simulările naţionale

Inspector şcolar general adjunct, Aida Ionescu
Inspector şcolar general adjunct, Aida Ionescu

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, ieri, simularea probei scrise la Matematică, din cadrul Evaluării Naţionale. Inspectorul şcolar general adjunct, Aida Ionescu, a anunţat că rezultatele acestor simulări vor fi comunicate doar părinţilor, dar că unităţile şcolare vor prezenta un nou plan de măsuri pentru pregătirea elevilor, până pe 6 aprilie.

Prezenţa simularea probei de Matematică, de ieri, a fost de peste 80%.

„A avut loc cea de a doua probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naţionale. Din cei 4.944 de elevi înscrişi au fost prezenţi 4.208. Procentul de prezenţă a fost de 85,11%. S-a făcut monitorizarea a celorlalte centre de examen unde echipa de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj nu a fost prezentă. Este vorba de 70 de centre de examen care au fost azi monitorizate. Nu a fost nici un elev eliminat. Comunicarea rezultatelor se va face în data de 29 martie la nivelul şcolilor prin Consiliul Profesoral şi la şedinţa cu părinţii pentru că metodologia nu ne permite să fie afişate publicate”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Aida Ionescu.


Şcolile vor reface planurile de pregătire a elevilor prezentate după simularea judeţeană.
„După etapa simulării judeţene, la nivelul Doljului procentul de promovabilitate a fost de 59,6%. Au avut de transmis către comisia judeţeană un plan de măsuri, indiferent de procentul de promovabilitate al unităţii şcolare, plan de măsuri pe care l-au transmis pânăî pe data de 3 martie. Acelaşi lucru se întâmplă şi după etapa simulării naţionale. Fiecare unitate şcolară care a fost centru de examen va trnamsite un plan de măsuri până pe data de 6 aprilie.”, a precizat Aida Ionescu, inspector şcolar general adjunct.

Exit mobile version