Acasă Actualitate UMF Craiova a stabilit datele concursurilor de admitere

UMF Craiova a stabilit datele concursurilor de admitere

UMF Craiova a stabilit datele concursurilor de admitere
UMF Craiova a stabilit datele concursurilor de admitere

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a stabilit datele pentru concursurile de admitere la studiile de licenţă. Anul acesta la Craiova, concursul de admitere se va organiza după o nouă tematică şi o nouă bibliografie.

Admiterea la programele de licenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova se va face pe bază de probe scrise. Astfel, pe 23 iulie se vor desfăşura probele scrise pentru admiterea la
Facultatea de Medicină şi la Facultatea de Medicină Dentară – Program de studiu Medicină Dentară. Pe 26 iulie se vor desfăşura probele scrise pentru Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicină Dentară – Program de studiu Tehnică Dentară şi pentru Facultatea de Moașe și Asistență Medicală.
Pentru admiterea de anul acesta, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a schimbat tematica şi bibliografia. Modificările sunt valabile pentru Facultatea de Medicină și Facultatea de Medicină Dentară dar şi pentru Facultatea de Moașe și Asistență Medicală.

Ce tematică au candidaţii

Astfel, pentru Facultatea de Medicină și pentru Facultatea de Medicină Dentară, candidații vor susține două probe obligatorii cu procentaje diferite, la biologie şi chimie.
Proba de biologie va avea un procent de 80%. Pentru evaluarea la această disciplină conducerea UMF Craiova recomandă cartea „Anatomie și fiziologie umană pentru admiterea la facultățile de medicină”, scrisă de Barbara Krumhardt, I.Edward Alcamo. University Press Târgu Mureș, Ediția 2022. Candidaţii au de învăţat toate capitolele de la biologie.


Proba de chimie organică, în schimb, reprezintă 20% şi sunt recomandate cinci capitole din două manuale. Practic, candidaţii au de consultat manualul pentru clasa a X-a de la, editura Art, 2010 din care au Capitolul 1 şi Capitolul 3 integral dar şi subcapitolul 4.3 din Capitolul 4. Tot pentru proba de chimie este recomandat şi manualul pentru clasa a XI-a, editura Art, 2010, capitolele 5 şi 6 integral.
Şi la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală sunt noutăţi în ceea ce priveşte tematica şi bibliografia. Conform datelor oficiale ale UMF Craiova va fi o probă obligatorie la biologie. Pentru pregătirea candidaţilor este recomnadată aceeaşi carte ca şi pentru admiterea la Facultatea de Medicină și la Facultatea de Medicină Dentară.

Exit mobile version