Acasă Actualitate Elevii din Dolj susţin primele simulări ale examenelor naţionale

Elevii din Dolj susţin primele simulări ale examenelor naţionale

Elevii din Dolj susţin primele simulări ale examenelor naţionale
Elevii din Dolj susţin primele simulări ale examenelor naţionale

Elevii de clasa a VIII-a dar şi cei din clasele a XII-a şi a XIII-a susţin azi simularea probei scrise la limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului . Simulările sunt organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Sunt aştepaţi în săli peste 9.000 de elevi. Elevii vor fi evaluaţi şi în luna martie, simulările fiind organizate de Ministerul Educaţiei.

Conform datelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, anul acesta sunt peste 9.000 de elevi care ar urma să susţină examenele naţionale. Sunt 4.937 de elevi în clasa a VIII-a, 3.986 de elevi în clasa a XII-a la cursuri de zi, 976 elevi în clasa a XIII-a seral şi 38 de elevi în clasa a XIII-a frecvenţă redusă. Aceşti elevi sunt aşteptaţi azi să susţină evaluarea la limba şi literatura română. Subiectele sunt elaborate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Potrivit IŞJ Dolj, probele simulării judeţene a Evaluării Naţionale şi cele ale examenului de Bacalaureat vor începe la ora 9.00, când se vor deschide plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat, iar accesul elevilor în săli va fi permis până la ora 8:30. La simularea Evaluării Naţionale timpul destinat elaborării lucrării este de două ore din momentul încheierii distribuirii subiectelor fiecărui elev , iar la simularea Bacalaureatului, timpul destinat rezolvării subiectelor este de trei ore.

Calendarul simulărilor din Dolj


Conform calendarului fixat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj în privinţa organizării simulărilor judeţene, elevii de liceu susţin pe 7 februarie proba obligatorie a profilului la Matematică
sau Istorie, pe 8 februarie este proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii de clasa a VIII-a vor susţine şi ei pe 7 februarie proba scrisă la Matematică. Rezultatele celor două simulări se vor anunţa pe 17 februarie.

Rezultatele obţinute la simularea judeţeană nu se contestă, nu se afişează şi nu sunt făcute publice. “Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri de îmbunătăţire a performanţelor şcolare”, a transmis IŞJ Dolj unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ.

Simulări şi în luna martie

Elevii vor fi evaluaţi în privinţa pregătirii pentru examenele naţionale şi în luna martie. Simulările examenelor naţionale vor fi organizate de Ministerul Educaţiei.
Astfel, simularea la nivel național pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a începe pe 20 martie 2023 cu proba scrisă la limba română, a anunțat Ministerul Educației. Pe 21 martie este simularea probei scrise la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale. Rezultatele simulării Evaluării Naţionale vor fi anunţate pe 29 martie.

În ceea ce priveşte simularea examenului de Bacalaureat cu subiecte naţionale, prima probă scrisă este cea la Limba şi literatura română pe 27 martie, urmată pe 28 martie de proba obligatorie a profilului la Matematică sau Istorie. Pe 29 martie are loc proba la alegere a profilului. Rezultatele simulării vor fi anunţate pe 6 aprilie. Nici notele obținute la simularea națională nu se trec în catalog. “Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, precizează Ministerul Educației.

Exit mobile version