Acasă Actualitate A început construcţia sălii de sport a Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Ţiţeica”

A început construcţia sălii de sport a Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Ţiţeica”

A început construirea noii săli de sport de la Şcoala Gimnazială Gheorghe Ţiţeica din Craiova
A început construirea noii săli de sport de la Şcoala Gimnazială Gheorghe Ţiţeica din Craiova

Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova va avea sală de sport. Noua construcţie este ridicată de Primăria Craiova printr-un proiect european de 2,7 milioane de lei fără TVA. Lucrările au început de anul trecut, iar potrivit directorului şcolii, termenul de finalizare este decembrie 2023.

Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova este una dintre unităţile de învăţământ care are peste 1.000 de elevi dar nu dispune de sală de sport. Printr-un proiect pe fonduri europene al Primăriei Craiova a început de curând ridicarea unei asemenea construcţii.
„Investiția presupune construirea unei săli de sport ce va avea o suprafață de 387,12 mp. și a unei clădiri anexă cu o suprafață de 194,53 mp, fiind o investiție de care vor beneficia aproximativ 1.100 de elevi. Sala de sport va avea o structură din cadre metalice cu deschiderea de 15,00 m și înălțimea de 6,00 m, iar anexa sălii de sport va avea o structură de tip cadre de beton armat cu regim de înălțime parter. Clădirea anexă va fi compusă din: vestiare pentru profesori și elevi, grupuri sanitare cu duș, magazie, coridor, spațiu tehnic.
Lucrările sunt executate de SC Nituro IND SRL în baza contractului de achiziție publică de lucrări nr. 66565/01.04.2022, fiind demarate în data de 3 mai 2022.
Valoarea contractului este de 2.664.344,55 lei fără TVA și are o durată de 20 luni de la ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Marina Andronache, şef Serviciu Imagine din cadrul Primăriei Craiova.

În decembrie, sala ar trebui să fie gata

Potrivit directorului şcolii, se lucrează zilnic la acest obiectiv. „Am predat terenul în aprilie anul trecut către firma care se ocupă de lucrare şi în luna mai 2022 a început să lucreze şi nu au fost momente în care să se oprească şantierul. Se lucrează în fiecare zi. Deja se văd pilonii noii construcţii care va fi legată şi de clădirea şcolii. Conform contractului, noua sală de sport ar trebui să ne fie predată în decembrie 2023 şi eu cred că va fi respectat termenul acesta „, a precizat Atia Fodor, directorul Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova.
Conform proiectului aria utilă a sălii de sport va fi de 534 de mp. În sala de sport se va putea juca volei, baschet, minifotbal şi vor fi asigurate toate dotările necesare în ceea ce priveşte mobilierul şi echipamentele.
Sala de sport va asigurara creşterea nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a elevilor prin practicarea exerciţiilor fizice şi sportului în cadrul activităţilor şcolare, se arată în proiect.

Exit mobile version