Acasă Actualitate Liceul din Călăraşi dă 100.000 de euro pe sisteme de dezinfectare

Liceul din Călăraşi dă 100.000 de euro pe sisteme de dezinfectare

Liceul din Călăraşi cumpără sisteme de dezinfectare
Liceul din Călăraşi cumpără sisteme de dezinfectare

Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” din Călăraşi cumpără opt sisteme de dezinfectare a suprafeţelor şi a spaţiilor cu ozon în valoare de peste 100.000 de euro. Managerul spune că noile sisteme vor fi folosite pentru a nu mai folosi pe suprafeţe soluţii dezinfectante. Achiziţia este pe fonduri europene pe un proiect care prevede gestionarea crizei de COVID 19. Directorul şcolii a mai spus că în această perioadă cumpără şi dezinfectanţi la plic care să înlocuiască dispenserele de pe pereţi.

O parte dintre şcolile din Dolj luptă şi în prezent împotriva virusului COVID 19. Liceul „Petre Baniţă” Călăraşi organizează licitaţie pentru a achiziţiona sisteme de dezinfectare a spaţiilor şi suprafeţelor cu ozon în cadrul Proiectului “Consolidarea capacităţii unităţii de învăţământ Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” Călăraşi în vederea gestionarii crizei COVID-19″. Suma alocată este de 537.600 de lei, adică peste 100.000 de euro. Managerul spune că noile sisteme vor aigura o dezinfectare corespunzătoare a spaţiilor şi în acestă perioadă în care sunt foarte multe cazuri de gripă.


„Achiziţia se face pe un proiect pe care l-am depus în pandemie. Sistemele de dezinfectare a spaţiilor şi a suprafeţelor cu ozon vor fi folosite doar în clădirea în care sunt elevii de liceu. Va fi câte un astfel de sistem în fiecare clasă pentru a se dezinfecta spaţiile şi suprafeţele fără să se mai folosească soluţii ale căror efecte nu le cunoaştem. Aceste sisteme vor fi utile şi în această perioadă în care sunt multe cazuri de gripă”, a precizat Florin Iulian Onete, directorul Liceului Tehnologic ” Petre Baniţă” din Călăraşi.

Pliculeţe cu dezinfectant în locul dispenserelor

Sistemele de dezinfectare a spaţiilor şi suprafeţelor cu ozon nu sunt singurele achiziţii din această perioadă.
„În această perioadă cumpărăm şi mănuşi dar şi dezinfectanţi la plic. Practic, plicurile cu dezinfectant vor fi puse pe fiecare bancă pentru a înlocui dispenserele cu soluţii dezinfectante. Aveam un singur dispenser pe clasă, conform regulilor impuse în perioada pandemiei „, a mai precizat directorul Liceului Tehnologic „Petre Baniţă” din Călăraşi din Dolj.
Potrivit managerului, la liceu sunt aproape 200 de elevi.

Exit mobile version