Acasă Local Lucrările pentru modernizarea Colegiului de Industrie Alimentară din Craiova, din nou la...

Lucrările pentru modernizarea Colegiului de Industrie Alimentară din Craiova, din nou la licitație

Primăria Craiova licitează, din nou, modernizarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară
Primăria Craiova licitează, din nou, modernizarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară

Primăria Craiova a pus în joc peste 7 milioane de lei, din fonduri europene, pentru reabilitarea și dotarea corpului de clădire central, dar și pentru construcția unei noi clădiri în care să fie ateliere de practică și inclusiv restaurante în miniatură, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Lucrările sunt scoase la licitație pentru a doua oară.

Modernizarea Colegiului de Industrie Alimentară Craiova, printr-un proiect european, a fost anunțată inițial în 2019, când municipalitatea chiar a ”rupt” din bugetul local 1,5 milioane de euro pentru contribuția proprie. Șantierul nu s-a mai deschis, pentru că licitația nu s-a concretizat. Lucrările au fost din nou scoase la licitație în noiembrie, anul acesta, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 ianuarie 2023. Investiția este estimată la 7.321.000 lei.

”Lucrările care fac obiectul contractului vizează Reabilitarea și dotarea corpului de clădire școală – C16 si construcția unei noi clădiri cu destinația spațiu pentru activități de instruire practică în specialitatea Alimentație Publică și Turism – C17, aparținând Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova. Obiectivul general al proiectului vizează asigurarea condițiilor necesare unui proces educațional la standarde europene și îmbunătățirea accesului la educație și formare profesională a elevilor din cadrul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova prin derularea de lucrări de intervenție specifice, în vederea asigurării unor rezultate educaționale mai bune în paralel cu promovarea participării și reintegrarea părinților pe piața muncii”, se menţionează în anunţul de participare postat în SEAP.

Ce schimbări sunt prevăzute

Practic, documentaţia proiectului prevede modernizarea corpului central al școlii care implică recompartimentarea spațiilor de la parter dar și de la etaje, cu realizarea a două vestiare pentru elevi și profesori, laboratoare, precum și realizarea tuturor instalațiilor electrice, termice și sanitare dar și montarea de panouri fotovoltaice.

Pentru activitățile practice, proiectul prevede finalizarea și extinderea unei construcții proiectată pentru a fi moară și schimbarea destinației din morărit în spațiu pentru activități de instruire practică în specializarea alimentație publică și turism. Managerul colegiului, Laura Vasile, a precizat că elevii au nevoie de un spațiu adecvat pentru practica săptămânală.

”La specializarea alimentație publică și turism inserția pe piața muncii este de 100%. Au venit către noi agenți importanți precum Bacolux, Ramada și chiar Auchan, de curând. Prin proiectul de modernizare, școala ar beneficia de lucrări importante. Prima parte prevede lucrări pentru corpul central, iar cea de a doua parte pentru un atelier de practică care va cuprinde inclusiv restaurante în miniatură. Elevii de la alimentație publică au nevoie de un atelier pentru practica săptămânală. De acest atelier ar beneficia elevii de la învățământul profesional, liceal și seral”, a subliniat directorul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova. Conform datelor din proiect, de investiție ar beneficia peste 1.000 de elevi.

Exit mobile version