Acasă Actualitate Spectacol la Liceul CFR din Craiova pentru 1 Decembrie

Spectacol la Liceul CFR din Craiova pentru 1 Decembrie

Spectacol la Liceul CFR din Craiova pentru 1 Decembrie

Unirea Basarabiei, a Bucovinei și, în cele din urmă, a Transilvaniei cu Regatul României  a dus la constituirea României Mari, la 1 Decembrie 1918. Prin Legea 10 din 31 iulie 1990, 1 decembrie a fost adoptată drept zi națională și sărbătoare publică în România. Cu acest prilej, în unitățile școlare se organizează diferite programe în care sunt implicați elevi și profesori.

Liceul CFR din Craiova are o adevărată tradiție în privința serbării acestei zile, chiar în holul central, la care participă atât elevi ai liceului, cât și invitați speciali. În acest an, pentru a marca Ziua Națională a României a fost invitat prof. dr. Constantin Arcus- Preşedintele Societății Cultural- Ştiințifice Rădinesti-Gorj cu Spectacolul ”Hai să dăm mână cu mână”, susținut de Orchestra Ion Găvenea și Grupul Vocal Cununița.

De asemenea, a fost și un spectacol oferit de Ansamblul de dansuri al  Liceului Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova care a inclus parada portului popular; dansuri populare românești si țigănești, melodii populare interpretate la clarinet și vocal.

Din program nu au lipsit nici dezbaterile despre Marea Unire. Profesorul Marius Lungan le-a vorbit elevilor despre ”Biserica și Marea Unire de la 1918”, iar dr Gabriel Croitoru de la Institutul C. S. Nicoalescu Plopșor a vorbit despre Craiova și Unirea de la 1918.

Exit mobile version