Acasă Actualitate Profesorii din Dolj, dezinteresaţi de funcţiile de metodişti

Profesorii din Dolj, dezinteresaţi de funcţiile de metodişti

În Dolj au rămas libere 232 de locuri pentru profesori metodişti
În Dolj au rămas libere 232 de locuri pentru profesori metodişti

Inspectortatul Şcolar Judeţean Dolj a scos la concurs peste 400 de locuri de profesori-metodişti, care se ocupă de evaluarea şi consilierea debutanţilor la catedră. După prima etapă de selecţie, care a fost dedicată profesorilor care au dorit să se reconfirme pe aceste funcţii, au rămas libere 232 de locuri. Pentru aceste locuri se va face o nouă selecţie la care pot participa şi cadre didactice care nu au mai făcut parte din corpul profesorilor metodişti.

Metodologia de selecţie prevede ca pentru ocuparea unui loc de metodist candidaţii să aibă gradul II şi să fie titulari. ISJ Dolj a solicitat şi criterii specifice cum ar fi vechime de minimum 10 ani şi vechime în specialitatea la care vrea să fie metodist de cinci ani. La prima etapă au participat 200 de cadre didactice cu gradul I. După evaluarea dosarelor privind activitatea solicitanţilor, 21 de cadre didactice au fost respinse pe motiv că nu îndeplinesc criteriile. Printre cei respinşi se află chiar şi manageri. Au fost reconfirmaţi astfel în funcţii 179 de profesori. Toţi candidaţii admişi gradul didactic I.

În ce va consta a doua etapă a concursului


Profesorii care vor să ocupe un loc de metodist din cele 232 rămase libere vor trece prin două etape de selecţie. Prima etapă, cea a dosarului. Candidaţii trebuie să depună la dosar acte care să dovedească faptul că îndeplinesc condiţiile generale şi specifice dar şi un CV şi o scrisoare de intenţie. Punctajul minim pentru promovare este de 30 de puncte. Cea de a doua etapă constă într-un interviu la care trebuie să obţină tot 30 de puncte minimum. Interviul se susţine la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj cu o comisie a cărui preşedinte va fi un inspector şcolar general adjunct, iar membrii vor fi inspectorii de specialitate. Punctajul total pentru a fi selectat trebuie să fie de minimum 70 de puncte. Profesorii metodişti sunt plătiţi după fiecare inspecţie şcolară pe care o fac la clase. Contravaloarea inspecţiei este achitată de unitatea şcolară la care metodistul este solicitat.

La ce specializări au rămas locuri libere

Conform datelor oficiale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, după prima etată de selecţie, cele mai multe locuri libere au rămas la învăţământul preşcolar. Iniţial au fost scoase la concurs 80 de locuri. Prioritate au avut cadrele didactice care erau pe aceste funcţii pentru reconfirmare.

Au rămas însă libere 61 de locuri. Şi la învăţători s-au ocupat 51 din cele 100 de locuri. Prin urmare mai sunt libere 49 de locuri. De asemenea, la limba şi literatura română au fost scoase la concurs 38 de locuri şi au rămas libere 22. Şi la matematică din cele 30 de locuri pentru metodişti s-au reconfirmat doar 10 cadre didactice, iar 20 de locuri au rămas libere pentru a doua etapă de selecţie. Şi la educaţie fuzică şi sport s-au reconfirmat şase cadre didactice şi au rămas libere 16 locuri. Sunt şi specializări la care nu a fost depus nici un dosar, cum ar fi consiliere şi orientare la care au fost scoase la concurs 3 posturi şi limba romani.
Probele de interviu pentru cei care au trecut de proba dosarului se desfăşoară pe 6 octombrie, ora 15.30.

Exit mobile version