Acasă Actualitate Încep cursurile de înot la Colegiul „Carol I” din Craiova

Încep cursurile de înot la Colegiul „Carol I” din Craiova

De luni vor începe cursurile de înot pentru elevi, la Colegiul Naţinal
De luni vor începe cursurile de înot pentru elevi, la Colegiul Naţinal "Carol I" din Craiova

Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova deschide bazinul de înot pentru cursuri destinate elevilor cu vârste între 6 şi 18 ani. Înscrierile au început de ieri, iar cursurile vor începe de săptămâna viitoare. Activităţile de înot se vor derula prin Asociaţia Sportivă „Colegiul Carol I” şi sunt destinate elevilor care vor să se iniţieze dar şi celor care au nivel mediu sau avansat.

La doi ani şi jumătate de la inaugurare, bazinul de înot de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova se deschide pentru cursuri cu elevii din Craiova. Înscrierea elevilor pentru cursurile de înot în bazinul de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova se fac online, pe site-ul unităţii şcolare. Părinţii trebuie să plătească contravaloarea a 10 şedinţe.


„Formularul de înscriere pentru cursurile de înot este online. Pentru înscriere este necesară şi o adeverinţă, eliberată de medicul de familie, din care să rezulte faptul că elevul este clinic sănătos şi nu are boli dermatologice transmisibile. Odată ce sunt înscrişi copii, părinţii trebuie să încheie un contract cu reprezentanţii asociaţiei în care sunt menţionate drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi. Un curs de înpt costă 500 de lei şi constă 10 şedinţe. Banii se plătesc în contul menţionat pe site, nu se vine cu bani la şcoală. Şedinţele de înot trebuie să se deruleze pe o perioadă şase săptămâni. Practic, se programează câte două şedinţe pe săptămână, cu posibilitatea ca în ultima săptămână să se poată recupera şedinţele la care elevul nu a avut posibilitatea de a participa, din diverse motive”, a precizat Cătălin Spiridon, preşedintele Asociaţiei Sportive „Colegiul Carol I”.

Cât durează o şedinţă de înot

Pentru cursurile de înot, elevii trebuie să aibă costum de baie, ochelari pentru bazin, cască de protecţie, prosop, papuci şi produse de igienă. O şedinţă de înot durează 50 de minute. Părinţii nu vor avea acces în arealul piscinei.

„Vom avea patru profesori instructori de înot. O grupă de înot poate fi constituită din maximum 10 elevi, iar în bazin pot intra doi instructori odată cu maximum două grupe. Cursul are o durată de 50 de minute. La acestea se adaugă 15 minute înainte de curs, timp în care elevii se pregătesc, în sensul că se schimbă în echipamentul pentru piscină şi alte 15 minute în care se dezechipează după curs. Elevii trebuie să aibă costum de baie, ochelari de bazin, cască de protecţie dar şi prosop, papuci şi gel de duş. Nu au nevoie de accesorii pentru înot, pe acestea le vor găsi piscină.

Părinţii nu vor avea acces în clădirea în care se află bazinul de înot. Pe toată durata cursului, elevii sunt însoţiţi doar de profesorii antrenori. Cursurile sunt pentru începători, pentru nivel mediu şi pentru nivel avansat. Se pot înscrie elevi cu vârste între 6 şi 18 ani. Grupele se vor constitui în funcţie de vârstă şi de nivelul de cunoştinţe al elevilor”, a mai precizat preşedintele Asociaţiei Sportive „Colegiul Carol I”.

Apa din bazin este caldă, având 30 de grade, după cum au mai precizat reprezentanţii şcolii. Programul pentru înot va fi afişat pe site-ul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova. Cursurile vor începe din 26 septembrie.

Exit mobile version