Acasă Local Dolj În Dolj, 23% dintre candidaţii la definitivat au depus contestaţii

În Dolj, 23% dintre candidaţii la definitivat au depus contestaţii

În Dolj, 23% dintre candidaţii la definitivat au depus contestaţii
În Dolj, 23% dintre candidaţii la definitivat au depus contestaţii

Cadrele didactice care nu au fost mulţumite de rezultatele de la examenul naţional de definitivat au depus contestaţii. În Dolj, 23% dintre profesorii participanţi la examen au cerut reevaluarea lucrărilor. Contestaţiile s-au depus la centrul de examen, organizat la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

„La nivelul judeţului Dolj au fost depuse 37 de contestaţii, după afişarea rezultatelor iniţiale la examenul de definitivat. Pe discipline situaţia contestaţiilor este următoarea :10 la preșcolar, 6 la educaţie fizică, 5 la învățământ primar, două la biologie, una la informatică, două la matematică, două la limba româna, una la fizică, două la religie, câte două la consiliere psihopedagogică şi la psihopedagogie specială şi câte una la istorie şi educaţje muzicală”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Irina Broscaru.

Rezultatele finale se vor afişa pe 4 august

Rezultatele finale se afișează la centrele de examen, în data de 4 august. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa, ulterior, la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor.

Exit mobile version