Acasă Actualitate Cum a votat ISJ Dolj vacanţele din anul şcolar următor

Cum a votat ISJ Dolj vacanţele din anul şcolar următor

Conform structurii anului şcolar 2022-2023 care va debuta mai devreme respectiv pe 5 septembrie, fiecare inspectorat judeţean va decide în ce săptămâna a lunii februarie va fi vacanţă. La nivel de ISJ Dolj s-a staabilit ca această vacanţă să fie în perioada 18-26 februarie. „Școala altfel” și „Săptămâna verde” au loc în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare. Școlile vor decide când anume vor avea loc aceste două perioade.

Structura noului an şcolar 2022-2023 apare cu modificări. Spre deosebire de anii trecuți, vor avea vacanță toți elevii în perioada 22-30 octombrie 2022. În anii antreriori doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare, în perioada octombrie-noiembrie.


Organizarea anului școlar nu mai conține cuvântul semestru, dar apare în ordinul de ministru expresia „modul de învățare”. Potrivit structurii publicate, sunt 5 astfel de module, fragmentate cu 5 vacanțe.
De asemenea este pentru prima dată când este menționată în ordinul de ministru din acest an, pentru anul școlar 2022-2023 și data de terminare a vacanței de vară -3 septembrie 2023. Implicit data de început a cursurilor pentru viitorul an școlar va fi 4 septembrie 2023.


Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe nu se planifică în același interval de cursuri (modul de învățare).
Prin excepție de la prevederile menționate mai sus, „la clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, din învățământul profesional și din învățământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se organizează activități de instruire practică”.

Fiecare judeţ va decide vacanţa


Tot în structura anului şcolar 2022-2023 este prevăzut că în luna februarie, fiecare inspectorat şcolar va vota în ce săptămâna va fi vacanţă. Potrivit inspectorului şcolar general, Daniel Ion, ISJ Dolj a stabilit în cadrul Consiliului de Administraţie că vacanţa va fi în intervalul 18-26 februarie. Vor urma şase săptămâni de şcoală în intervalul 27 februarie-6 aprilie, după care va veni încă o săptămână de vacanţă în intervalul 7-18 aprilie. După această vacanţă, numărul de săptămâni de şcoală va fi diferit în funcţie de anul de studiu.


Astfel, clasele a XII-a şi a XIII-a vor mai avea 7 săptămâni de şcoală în perioada 19 aprilie-2 iunie. Elevii din clasa a VIII-a vor avea 8 săptămâni de şcoală în intervalul 19 aprilie-9 iunie. Elevii de la pregătitoare până în clasa a VII-a şi cei din clasele IX-XI vor avea 9 săptămâni de şcoală în perioada 19 aprilie-16 iunie. Învăţământul tehnologic va avea 10 săptămâni de şcoală în perioada 19 aprilie-23 iunie.

Exit mobile version