Acasă Actualitate ISJ Dolj a luat primele hotărări după scandalul de la Olimpiada de...

ISJ Dolj a luat primele hotărări după scandalul de la Olimpiada de Franceză

ISJ Dolj a luat primele hotărări după scandalul de la Olimpiada de Franceză
ISJ Dolj a luat primele hotărări după scandalul de la Olimpiada de Franceză

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a anunţat, ieri, că deja a luat primele hotărâri după ce în spaţiul public au apărut imagini care arătau unele condiţii necorespunzătoare pentru cazarea elevilor care au participat la Olimpiada Naţională de Limba Franceză. Una dintre măsuri a fost să dea afară inspectorul de limba franceză, decizie aprobată şi de Ministerul Educaţiei. O altă decizie a fost aceea de a constitui o comisie care să verifice aspectele de la Colegiul Economic „Gheorghe Chiţu” apărute în spaţiul public.

Ce va face comisia constituită

Inspectorul şcolar general, Daniel Ion, a precizat, că în Consiliul de Administrație întrunit vineri, s-au luat două hotărâri, după reclamațiile apărute în spațiul public de la elevi care au participat la Olimpiada Naționlă de Franceză. Una dintre aceste hotărâri a fost aceea de a face o comisie care să mai verifice încă o dată ceea ce a fost semnalat public legat de condițiile de masă și cazare de la Colegiul Economic ”Gheorghe Chițu” din Craiova.


„După cum ştiţi, în acea perioadă au fost desfăşurate la Craiova două olimpiade. Au participat la cele două olimpiade aproximativ 600 de elevi şi profesori însoţitori. Prioritatea şi interesul tuturor a fost acela de a asigura condiţii cât mai bune tuturor elevilor şi profesorilor însoţitori ce au participat la aceste olimpiade. Din păcate, punctual au fost observate anumite inadvertenţe pentru care, încă o dată, ne cerem scuze. Ne pare rău, încercăm să nu le mai repetăm. Apreciem munca tuturor profesorilor implicaţi în ambele olimpiade pentru organizare.

Le mulţumim tuturor pentru implicarea chiar la nivel personal, dar din păcate, aşa cum am spus, au fost constatate şi anumite inadvertenţe. Urmare a acestora, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din Inspectoratul Şcolar, ce a avut loc vineri, a fost constituită o comisie care să meargă să verifice încă o dată în teren toate aspectele apărute în spaţiul public”, a spus inspectorul şcolar general.

Ce va face comisia

Comisia de cercetare a ISJ Dolj va face un raport de constatare şi va face şi recomandări.Conducerea ISJ Dolj a spus că în funcţie de rezultate se va decide dacă va fi cazul pentru noi măsuri.

„Din comisia respectivă fac parte un inspector şcolar general adjunct, un inspector şcolar de management instituţional, un inspector şcolar de management al resurselor umane, un auditor financiar şi un responsabil pe linie de patrimoniu. Această comisie s-a deplasat încă de vineri şi continuă verificările inclusiv astăzi şi încercăm să identificăm acei factori care au dus la apariţia în spaţiul public a acestor realităţi. Comisia va întocmi un raport şi în baza acelui raport se vor consemna eventuale recomandări pentu toţi cei vizaţi, cum ar fi: conducerea unităţii, partea administrativă şi aşa mai departe. Acel raport va fi adus la cunoştinţa noastră, a celor din ISJ Dolj, şi dacă va fi cazul vom vedea ce măsuri sau ce hotărâri luăm în continuare”, a spus inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

A fost schimbat inspectorul de limba franceză

O altă decizie a fost de a da afară inspectorul de limba franceză, numit cu detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar în curs.


.”A mai fost luată o hotărâre, aceea de a propune Ministerului Educaţiei spre avizare încetarea detaşării din funcţia de inspector şcolar de limba franceză pentru doamna Adriana Sălceanu înainte de 31 august, propunere ce a fost avizată de minister”, a mai spus inspectorul şcolar general.

Întrebat dacă inspectorul şcolar de limba franceză nu şi-a îndeplinit atribuţiile, şeful ISJ Dolj a precizat : „Cred că doamna inspector de franceză a făcut tot ce a fost posibil pentru a organiza cât mai bine această olimpiadă. Din păcate, au fost constatate aceste deficienţe legate de cazarea și masa elevilor. Aceste decizii au fost luate având elevii în centrul preocupărilor noastre” De asemenea, inspectorul şcolar general a mai precizat că în perioada următoare căminul de la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu” din Craiova va intra în reabilitare.


„Din câte ştim, ar urma să intre şi acest cămin în reabilitare. Astfel de lucrări le face Primăria Craiova. Acum sunt două cămine în reabilitare, căminul de la Liceul CFR şi căminul la Liceul Matei Basarab. Prioritatea mea şi a autorităţilor locale este să oferim cele mai bune condiţii elevilor, dar nu se pot reabilita, nici fizic şi nici financiar, toate clădirile în acelaşi timp”, a mai spus Daniel Ion.

Exit mobile version