Acasă Local Dolj Peste 9.000 de elevi din Dolj susţin simulările examenelor naţionale

Peste 9.000 de elevi din Dolj susţin simulările examenelor naţionale

Peste 9.000 de elevi din Dolj susţin simulările examenelor naţionale
Peste 9.000 de elevi din Dolj susţin simulările examenelor naţionale

Şcolile din Dolj organizează pe 24 şi 25 februarie simulări ale examenelor naţionale cu subiecte elaborate la nivel judeţean. La aceste evaluări sunt aşteptaţi să participe peste 9.000 de elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a. Astăzi se desfăşoară proba scrisă la limba şi literatura română, atât pentru bacalaureat, cât şi pentru evaluarea naţională. Potrivit inspectorului şcolar general, simulările examenelor naţionale se vor derula în condiţii de examen, fiind puse în funcţiune şi sistemele audio-video din fiecare clasă.

Cum se vor desfăşura simulările

Simularea evaluării naţionale dar şi simularea examenului de bacalaureat la limba şi literatura română începe azi la ora 9.00. Elevii de clasa a VIII- a vor avea două ore la dispoziţie pentru a rezolva subiectele, iar cei de liceu vor avea alocate trei ore pentru a rezolva subiectele.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spune că erau necesare aceste simulări judeţene pentru a cunoaşte realitatea din teren înainte de simulările naţionale .


„În zilele de 24 şi respectiv de 25 februarie au loc simulările examenelor naţionale la nivel judeţean. Vom organiza pentru toate clasele de a VIII-a simulare pentru limba şi literatura română şi pentru matematică. Pentru examenul de bacaluareat, elevii vor susţine simulare la limba română cu subiecte diferite în funcţie de profil, şi pe 25 vor susţine proba la matematică sau la istorie. Am decis să susţinem aceste simulări concomitent pentru că şi aşa elevii au fost bulversaţi de aceste perioade în care au învăţat în regim online şi pentru a nu bulversa şi mai mult activitatea în unităţile şcolare”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Elevii vor fi monitorizaţi video dar şi audio

Evaluarea elevilor se va face după modelul examenelor naţionale.

„De asemenea, fiecare şcoală va decide modalitatea în care celelalte clase îşi vor desfăşura orele, în funcţie de spaţiile existente, pentru că aceste simulări se vor desfăşura pe modelul examenelor naţionale cu respectarea tuturor măsurilor atât sanitară, cât şi cele impuse de organizarea examenelor.

Proba se va desfăşura cu înregistrări audio-video în fiecare sală, comisii de examen specifice pentru evaluare naţională şi bacalaureat. Şi noi, cei din Inspectoratul Şcolar, vom încerca şi vom merge în monitorizări, pentru că interesul acestor simulări este acela de a vedea exact realitatea din teren, atât noi, cât şi profesorii şi mai ales elevii. Sunt programate aceste simulări înainte de cele naţionale cu aproape o lună de zile. Cred că este un lucru bun pentru că avem timp să luăm măsuri acolo unde constatăm că sunt deficienţe”, a adăugat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Rezultatele se vor comunica pe 7 martie şi respectiv 9 martie

Comunicarea rezultatelor la simularea județeană a examenului de Evaluare Națională se va face în data de 7 martie 2022, respectiv în data de 9 martie, pentru simularea județeană a examenului de Bacalaureat.

„Rezultatele obținute de elevi la simularea județeană sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învăţământ în care s-au desfășurat aceste simulări prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinţe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog”, se arată în comunicatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă.


La nivel naţional, simulările pentru examenul de bacalaureat vor fi organizate în perioada 28 martie – 31 martie, iar cele pentru Evaluarea Națională între 4-6 aprilie Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie pentru ambele simulări.

Exit mobile version