Acasă Local Dolj Note mai mari, în Dolj, la concursul pentru funcțiile de directori. Cât...

Note mai mari, în Dolj, la concursul pentru funcțiile de directori. Cât a obținut șeful ISJ Dolj

Note mai mari, în Dolj, la concursul pentru directori
Note mai mari, în Dolj, la concursul pentru directori

Au fost afișate rezultatele inițiale ale probei scrise din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct. Față de sesiunea anterioară, când cea mai mare notă a fost 9.40, punctajele sunt ceva mai mari. 9.80 este cea mai mare notă și aparține unui candidat care a preferat să se înscrie la concurs sub anonimat. La acest concurs s-a înscris și inspectorul școlar general care a obținut tot o notă peste 9.

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din Dolj s-a desfășurat vineri, 18 februarie. Centrul de examen a fost la Liceul ”Traian Vuia” din Craiova, unde au fost așteptați să se prezinte 106 candidați înscriși.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct, Oana Zaharie, președintele comisiei județene de concurs, în Dolj au susținut examenul scris și doi candidați care sunt titulari în București și respectiv în Gorj, iar un candidat înscris în Dolj a plecat să susțină proba la Alba-Iulia. Pentru a promova proba scrisă un candidat trebuia să obțină minim nota 7. Au reușit să obțină acest punctaj 69,15% dintre candidați. Rezultatele sunt cele înainte de contestații.

”În urma finalizării probei scrise s-au înregistrat următoarele date:65 candidați admiși,11 candidați absenți, nici un candidat retras, iar un candidat va participa în sesiunea specială

Nu au fost candidați eliminați din concurs.Evaluarea testului standardizat s-a făcut în prezența candidatului, a doi martori din rândul candidaților și a observatorilor. A fost declarat ”admis” la proba scrisă candidatul care a obținut cel puțin nota 7”, se arată în comunicatul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

9,80 cea mai mare notă

Subiectele de la proba scrisă concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile școlare din Dolj au fost tip test grilă. Conform rezultatelor afișate de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, în această sesiune au fost note ceva mai mari comparativ cu sesiunea septembrie-decembrie 2021. Atunci cel mai mare punctaj a fost 9,40, iar acum cea mai mare notă este 9.80.

Șase candidați intre cei 65 admiși au note între 9 și 9.80. Printre ei se află și inspectorul școlar general, Daniel Ion, care a obținut 9.20. Rezultatele finale se vor afișa pe 22 februarie. Pe 4 martie se va desfășura proba scrisă pentru candidații care la data de 18 februarie au fost în carantină sau izolare.

În perioada 4-8 martie, candidații admiși vor putea opta pentru funcțiile pe care vor să candideze. În această sesiune, un candidat poate avea maximum 3 opțiuni. În sesiunea anterioară nu a fost limitat numărul de opțiuni, fiind candidați care au optat și pentru 30 de funcții.

Ce funcții sunt libere în Craiova

În Dolj pentru cea de a doua sesiune a concursului național pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct au fost publicate 58 de posturi.

În Craiova mai sunt libere 16 funcții de director și director adjunct. În urma concursului nu s-au ocupat funcția de director și una dintre cele două funcții de director adjunct de la Colegiul Național ”Carol I”. Funcția de director, ocupată anterior de inspectorul școlar general în funcție, este cerută și în instanță.

De asemenea, au rămas vacante funcțiile de director de la Liceul ”Tudor Arghezi”, de la Școala gimnazială ”Gheorghe Bibescu” și de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Grigorie Teologul”.
Au rămas vacante și funcțiile de director de la cinci grădinițe cu program prelungit din oraș, respectiv Grădinița ”Floare Albastră” , Grădinița ”Ion Creangă”, Grădinița ”Petrache Poenaru”, Grădinița „Traian Demetrescu” și Grădinița ”Voiniceii”.


În Craiova, funcții de director adjunct mai sunt vacante la Liceul ”Traian Vuia”, Liceul Tehnologic ”Ștefan Odobleja”, Liceul Tehnologic Special ”Beethoven”, Școala gimnazială ”Elena Farago”, Școala gimnazială ”Anton Pann” și la Școala gimnazială ”Nicolae Bălcescu”.

Școlile din Dolj care au funcții vacante


Cele mai multe funcții vacante au rămas în județ. Astfel, nu s-au ocupat funcțiile de director la unități școlare precum Liceul ”Ștefan Milcu” Calafat, Liceul „Alexandru Macedonski” Melinești, Liceul „Constantin Ianculescu” Cârcea, Şcoala Profesională Valea Stanciului. Au rămas libere şi funcţiile de director de la şcolile gimnaziale de la Botoşeşti- Paia, Calopăr, Cârna, Catane, Cioroiaşi, Ciupercenii Noi, Coţofenii din Dos, Drănic, Gângiova, Izvoare, Leşile, Leu, Lipovu, Măceşu de Jos, Maglavit, Pleşoi, Predeşti, Radovan, Rojişte, Secu, Teslui, Unirea, Urzicuţa, Vela.

Exit mobile version