Acasă Actualitate Universitatea din Craiova va deschide anul universitar online

Universitatea din Craiova va deschide anul universitar online

Universitatea din Craiova va deschide anul universitar online
Universitatea din Craiova va deschide anul universitar online

Universitatea din Craiova anunță deschiderea anului universitar 2021-2022, on-line, pe site-ul www.ucv.ro, secțiunea evenimente. Potrivit reprezentanţilor Universităţii din Craiova, peste 18.000 de studenți ai Universității din Craiova, dintre care peste 7000 de studenți în anul I, vor putea asculta mesajele conducerii Universității, ale facultăților şi ale partenerilor socio-economici.

Ziua de 1 octombrie reprezintă începutul unui nou an univeristar. Acesta este al doilea an în care Universitatea din Craiova în care deschiderea anului universitar va fi marcată online. Studenţii vor găsi postate mesajele conducerii universităţii, şi vor avea întâlniri online cu reprezentanţii facultăţilor.

Reprezentanţii Universităţii din Craiova anunţă că anul acesta cadrele didactice vor desfăşura activitatea cu studenţii în sistem hibrid. Practic, conform decizei Senatului Univeristăţii, cursurile se vor desfăşura online, iar activitățile de laborator, lucrările practice, proiectele, seminariile se recomandă să se desfășoare în săli în proporție de minim 50% la fiecare disciplină, în funcție de particularitățile fiecărei facultăți.

„Vor continua proiectele de anul trecut”

În pragul noului an universitar, conducerea Universităţii din Craiova spune că 2020-2021 a fost un an de referinţă.

„Anul universitar 2020-2021 rămâne ca un an de referință pentru Universitatea din Craiova. Instituția noastră s-a alăturat consorţiul universităților europene UNIVERS, dar și unor instituții de prestigiu şi de tradiţie ale învățământului superior românesc în consorțiul Universitaria. Tot anul trecut s-au finalizat, inclusiv etapa de dotare, a stației ITP, în cadrul proiectului de reabilitare a Clădirii Laboratoare Autovehicule Rutiere și s-a continuat programul instituțional de reabilitare a mai multor spații dedicate activităților didactice și de cercetare. Aceste tipuri de proiecte vor continua și în anul universitar 2021-2022.De altfel, eforturile instituției se observă, astfel încât Universitatea din Craiova se află în al cincilea an în care solicită suplimentare de locuri la admitere. De asemenea, și anul acesta sunt peste 2000 de candidați, înscriși la forma de învățământ cu taxă”, se arată în comunicatul Universităţii din Craiova.

Educaţia, drumul sigur către victorie”

Mesajul rectorului pentru studenţi este că această perioadă a dovedit că educaţia este drumul sigur către victorie.


„Acum, poate mai mult ca oricând, am văzut și vedem în zile, săptămâni, luni, ce înseamnă educația în viața unui om. Educația este drumul sigur către victorie. Pentru că și educația salvează vieți sau, dacă-mi dați voie, în primul rând educația salvează vieți. De asemenea, vedem ce înseamnă cunoașterea pentru societate, pentru comunitate, pentru lumea în care trăim. Toată planeta a privit și privește către laboratoarele cercetătorilor” le transmite studenților, rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu.

Exit mobile version