Acasă Actualitate Aproape 1.000 de profesori din Dolj vor susţine concursul de titularizare

Aproape 1.000 de profesori din Dolj vor susţine concursul de titularizare

Cadrele didactice susţin miercuri, 21 iulie, examenul de titularizare, în urma căruia vor putea ocupa un post vacant sau rezervat în perioada următoare. La acest examen pot participa inclusiv profesorii care sunt deja titulari dar care vor să ocupe un alt post vacant decât cel pe care îl au în prezent. În Dolj, la acest concurs s-au înscris 982 de candidaţi. Aceştia susţin examenul scris în trei centre de examen.

Centrele de examen în care se desfăşoară concursul pentru ocuparea posturilor din învăţământul preuniversitar sunt organizate pe discipline. În Dolj, sunt trei centre de concurs. Unul dintre aceste centre este la Liceul Energetic din Craiova la care sunt 305 de candidaţi înscrişi pentru disciplinele din aria om şi societate, limbă şi comunicare, educaţie fizică. Un alt centru de examen care are 311 de candidaţi este la Liceul de Transporturi Căi Ferate Craiova. La acest centru se desfăşoară examenele pentru discilinele din ariile matematică şi ştiinţe, discipline tehnice. Cel de al treilea centru de examen este la Liceul „Matei Basarab” din Craiova unde susţin examenul candidaţii care au optat pentru posturi în grădiniţe sau în şcoli primare. Sunt 366 de candidaţi în acest centru.

Disciplinele sau posturile cu cea mai mare concurenţă

Cea mai mare concurenţă este pentru posturile de educatoare. În Dolj sunt 3 posturi vacante pentru titularizare şi 246 de înscrişi. Rezultă o concurenţă de 82 de candidaţi pe un loc vacant. La educatoare mai sunt alte 34 de posturi care pot fi ocupate doar pe perioadă determinată. Şi la învăţători sunt 120 de candidaţi iar în prezent sunt afişate 18 posturi vacante dintre care unul pentru învăţământ special. De asemenea, la matematică în acest moment este un post vacant şi sunt 70 de candidaţi înscrişi. La Fizică sunt două posturi vacante şi 28 de candidaţi.
Sunt şi discipline la care sunt înscrişi zeci de candidaţi şi nu există nici posturi pentru titularizare dar nici o fracţiune liberă. Un astfel de exemplu este la Limba şi literatura română.

Nu există nici o oră disponibilă în acest moment dar s-au înscris 78 de candidaţi pentru concurs. La geografie nu este nici un post vacant şi sunt doar câteva fracţiuni de normă şi sunt 23 de dosare depuse. De asemenea, la Limba şi literatura engleză sunt 56 de candidaţi şi nici un post titularizabil.
Primele rezultate la concurs se vor afişa pe 27 iulie. Pentru a se titulariza un candidat trebuie să obţină minimum nota 7.
Anul trecut au reuşit să obţină medii peste 7, 65,57% dintre candidaţi.

Exit mobile version