Acasă Actualitate Începe admiterea la liceu. În Dolj sunt peste 3.900 de locuri

Începe admiterea la liceu. În Dolj sunt peste 3.900 de locuri

Începe admiterea la liceu. În Dolj sunt peste 3.900 de locuri
Începe admiterea la liceu. În Dolj sunt peste 3.900 de locuri

Elevii care au susţinut evalurea naţională se pregătesc pentru a face opţiunile în vederea admiterii în clasa a IX-a. Elevii care au optat pentu liceele vocaţionale află astăzi dacă au fost admişi, după care vor face opţiunile pentru repartizarea computerizată, care va fi pe 24 iulie.

Pentru clasa a IX-a, În Dolj învățământul liceal de zi sunt 142 de clase, cu 3.976 de locuri, conform planului de şcolarizare. Pe aceste locuri candidează elevii care au susţinut evaluarea naţională, fiind 3.327 de elevi care au susţinut acest examen. Conform calendarului pentru admiterea în clasa a IX-a, ieri, comisiile de admitere județene au transmis către unitățile de învățământ liceal care au organizat probe de aptitudini a bazei de date județene cuprinzând mediile de admitere, prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Azi se afişează rezultatele la liceele vocaţionale

Astăzi se validează de către comisia de admitere județeană a listei candidaților admiși la liceele la care s-au susținut probe de aptitudini și comunicarea rezultatelor în unitatea de învățământ liceal respectivă. Tot azi are loc transmiterea de la liceele vocaționale a informațiilor cu privire la candidații care nu au fost admiși la clasele pentru care au susținut probe de aptitudini, conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere, specifice profilului.


„Candidaților care nu au fost admiși la clasele pentru care au susținut probe de aptitudini, precum și candidaților care au fost admiși, dar care au declarat, în scris, că renunță la locul obținut, li se poate elibera, de către unitatea de învățământ gimnazial, fișa de înscriere, pentru completarea opțiunilor în vederea participării la repartizarea computerizată”, după cum scrie în metodologia de admitere.

Opţiunile se depun în perioada 16-22 iulie

Pentru prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022, opţiunile se fac în perioada 16 – 22 iulie.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere se fac de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită. Conform calendarului, pe 24 iulie are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

Exit mobile version