Acasă Actualitate Profesorii, elevii și părinții din Dolj, convocați la o sesiune de informare...

Profesorii, elevii și părinții din Dolj, convocați la o sesiune de informare despre vaccinare și testare

Profesorii, elevii și părinții și reprezentanții sindicatelor din Dolj vor fi convocați în această săptămână să participe la o sesiune de informare pe tema vaccinării și a testării pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Acțiunea face parte din campania Ministerului Educației ”Vaccinare și testare pentru învățare” și se va desfășura cu prezență fizică la ISJ Dolj dar și online.

La această activitate vor participa un secretar stat al Ministerului Educației dar și reprezentanți ai DSP Dolj.

”În cadrul campaniei naționale pe care o desfășoară Ministerul Educației, campanie numită ”Vaccinare și testare pentru învățare” vom avea o acțiune și la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, cu participarea doamnei secretar de stat Manea, cu participarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Dolj în parteneriat cu Universitatea din Craiova, cu participarea reprezentanților elevilor, părinților, sindicatelor și câtorva unități de învățământ. Am selectat unități de învățământ liceal și gimnazial și din mediul rural și din mediul urban, astfel încât să avem o reprezentare cât mai corectă și cât mai eficientă la nivelul județului, dar și cu condiția de a ne încadra un numărul maxim de 25 de participanți fizic. În schimb, se va particpa și online.

Din fiecare unitate de învățământ va participa conducătorul respectivei unități de învățământ împreună cu reprezentanți ai profesorilor, părinților, elevilor, reprezentanți ai asociațiilor profesionale și sindicale, tot păstrarea măsurilor de igienă și distanțare”, a precizat inspectorul școlar general Alexandru Gîdăr.

Scopul campaniei de informare

Campania are drept scop informarea pe tema beneficiilor vaccinării și a testării.

”Scopul acestei campanii care se desfășoară de aproape trei săptămâni este de a informa cât mai corect elevii dar și pe colegii noștri cadrele didactice despre beneficiile pe care le are procesul de vaccinare, despre beneficiile pe care le avem dacă facem testările corect și identificăm la timp cazurile de Covid -19, pentru a sigura sănătatea copiilor pe care îi primim în școală, de a păstra sănătatea profesorilor și a celorlați angajați ai unităților de învățământ și cu dorința clară de a relua cât mai curând cursurile în formatul în fizic și de a desfășura și examenele naționale fără probleme, așa cum le-am desfășurat și în alte unități de învățământ”, a mai precizat inspectorul școlar general Alexandru GîdărDolj

Exit mobile version