Acasă Local Dolj Cresc cazurile de Covid 19 în şcolile şi grădiniţele din Craiova

Cresc cazurile de Covid 19 în şcolile şi grădiniţele din Craiova

Cresc cazurile de Covid 19 în şcolile şi grădiniţele din Craiova
Cresc cazurile de Covid 19 în şcolile şi grădiniţele din Craiova

Cazurile de Covid 19 sunt în creştere în rândul copiilor dar şi al personalului din şcolile şi grădiniţele din Craiova şi judeţ. De vineri, 26 februarie, şi până luni, 1 martie, au fost confirmaţi 11 elevi şi 10 angajaţi din unităţi şcolare diferite. De altfel, şi rata de infectare în Craiova a crescut. La începutul celui de al doilea semestru al acestui an şcolar în Craiova rata de infectare era de 1,6 la mia de locuitori, iar după trei săptămâni de la deschiderea şcolilor şi grădinţelor a ajuns ieri la 2,7 la mia de locuitiori.

Cinci copii infectați la o şcoală din Craiova

Din raportările DSP Dolj se pare că în aceste zile unitatea şcolară cu cele mai multe cazuri raportate de Covid 19 în rândul elevilor este Şcoala gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova. Din datele DSP Dolj, în perioada 20-22 februarie au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire a două surori gemene: Pe 25 februarie au mai apărut 3 cazuri la elevi care învăţau în clădiri diferite, iar în perioada 26-28 februarie au fost raportate două cazuri. Managerul unităţii şcolare spune că din datele pe care le deţine are cinci elevi infectaţi şi a suspendat cursurile la doar două clase.

„Avem cursurile suspendate la o clasa I şi la o clasă a IV-a. Avem cinci elevi confirmaţi dar doar doi au fost la şcoală în perioada de contagiune, adică elevii la clasele la care am suspendat cursurile. Ceilalţi copii cu Covid 19 nu au fost la şcoală în perioada de contagiune”, a precizat Ioana Genoveva, diorectorul Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” din Craiova.

Şi nu este singura unitate cu cazuri de Covid 19. În perioada 26-28 februarie au mai fost raportate la Şcoala gimnazială 36 din Craiova două cazuri la elevi. Câte un caz de îmbolnăvire la elevi s-a înregistrat şi la Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica”, Şcoala gimnazială „Decebal”, Şcoala gimnazială „Alexandru Macedonski”, Şcoala gimnazială „Ion Ţuculescu”, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Grădiniţa cu program prelungit „Pinocchio”. La acestea se adaugă din raportarea de ieri şi un elev de la Valea Stanciului.

10 profesori, confirmaţi cu Covid 19

La profesori sunt raportate 8 cazuri în perioada 26-28 februarie. Acestea sunt la Şcoala Gimnazială „Al. Macedonski”, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Liceul „Traian Vuia”, Grădiniţa „Ion Creangă” Craiova, Liceul Sportiv „Petrache Trişcu”, Şcoala Gimnazială Filiaşi, Şcoala Gimnazială nr. 3 Băileşti, Şcoala Gimnazială Seaca de Câmp. Ieri au fost raportate două cazuri, unul în rândul angajaţilor de la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” şi altul la Palatul Copiilor din Craiova.

Rata de infectare a la nivelul Craiovei a crescut constant în ultimele trei săptămâni. Pe 8 februarie, la deschiderea şcolilor şi a grădiniţelor era 1,6 la mia de locuitori, iar ieri era de 2,7 la mia de locuitori. Dacă se va ajunge la o infectare de 3 la mia de locuitori se va trece în scenariul roşu.

Conform ordinului ministrului Educaţiei care reglementează scenariile în care funcţionează unităţile şcolare, în scenariul roşu vor frecventa cursurile preşcolarii şi elevii din clasele primare. În prezent, unităţile şcolare din Craiova funcţionează în scenariul galben şi frecventează cursurile pe lângă preşcolari şi şcolari şi elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, dar şi elevii de la şcolile profesionale şi liceenii care au stagii de practică.

Exit mobile version