Acasă Educatie Redeschiderea școlilor: Peste 8.000 de copii și peste 1.000 de profesori au...

Redeschiderea școlilor: Peste 8.000 de copii și peste 1.000 de profesori au certificate medicale

47 de unități de învățământ din Dolj își vor schimba scenariile de funcționare
47 de unități de învățământ din Dolj își vor schimba scenariile de funcționare

Peste 8.000 de elevi și peste 1.000 de cadre didactice au prezentat certificate medicale pentru a continua cursurile în online. Acest număr va crește cu siguranță, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Peste 2,13 milioane de copii din totalul de 2.918.275 de elevi și preșcolari s-au putut întoarce luni în bănci. Sorin Cîmpeanu afirmă că prezența a fost una mare în rândul copiilor de grădință și al celor din ciclul primar, în timp ce în licee prezența a fost una mai scăzută, potrivit HotNews.

Ministrul Educației spune că, potrivit datelor din cursul dimineții de luni, aveau certificate medicale pentru a continua școala online 8.100 de elevi și 1.040 de cadre didactice, dar aceste cifre vor crește cu siguranță.
El spune că a vizitat mai multe școli din Capitală, iar prezența acolo a fost de peste 75%. Acesta a arătat că o prezență mare a fost la grădiniță și la clasele primare. La clasa a XII-a au lipsit foarte mulți elevi.

„Cea mai slabă prezență este clar în rândul elevilor de clasa a XII-a”

„Cea mai slabă prezență este clar în rândul elevilor de clasa a XII-a”, a afirmat Cîmpeanu.
Una dintre unitățile de învățământ în care a mers este Școala 28 din Capitală, unde recent a fost depistat un focar de COVID-19 cu noua tulpină britanică. El spune că aici au fost clase cu prezență 100%, clase cu 1-2 copii absenți accidental. Cea mai scăzută prezență a fost într-o clasă unde au mers 9 elevi.

De asemenea, sunt și clase care nu au funcționat pentru că încă două zile învățătorii sunt în carantină.

Școlile din România s-au redeschis astăzi – odată cu începerea semestrului al doilea – în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. Există trei scenarii:

Scenariul 1 (verde):

  • Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie

Scenariul 2 (galben):

  • Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori
  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Scenariul 3 (roșu):

  • Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori
  • a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Potrivit Ministerului Educației, în scenariul verde sunt 10.198 de unități de învățământ, în scenariul galben – 6.583, iar în scenariul roșu – 1.051 unități de învățământ.
Reședințele de județ aflate în scenariul verde:

  • Pitești
  • Brăila
  • Buzău
  • Focșani

În București și în majoritatea reședintelor de județ, școala a început în scenariul galben, adică merg fizic la școală doar copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și cei din clasele terminale.
Reședintele de județ în care școala a început după scenariul roșu sunt:

  • Alba Iulia (rată de infectare 3,92)
  • Cluj-Napoca (rată de infectare 3,34)
  • Timișoara (rată de infectare 3,98)
  • Baia Mare (rată de infectare 4,56)
Exit mobile version