Acasă Educatie Școlile din București se pregătesc să intre în scenariul roșu

Școlile din București se pregătesc să intre în scenariul roșu

Școlile din București se pregătesc să intre în scenariul roșu
Școlile din București se pregătesc să intre în scenariul roșu

Ministrul educației, Monica Anisie, a declarat că Inspectoratul Școlar al Municipiului București va propune scenariul roșu începând de mâine, dar a precizat că, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență din București, care va avea loc la ora 15:00, s-ar putea lua altă decizie.

Astfel, școlile ar urma să fie închise pe o perioadă de 14 zile, cursurile urmând să se desfășoare online. Luni cursurile se desfășoară ca și până acum, în sistem hibrid.

Anisie a spus că va discuta despre realizarea ”unui plan de măsuri pentru activitatea didactică desfășurată în sistem online”.

”(Procedura -nr) este prevăzută în ordinul de ministru și în Hotărârea de Guvern, mai exact Direcția București de Sănătate Publică anunță Inspectoratul Școlar cu privire la rata incidenței. Dacă rata depășește 3, Inspectoratul Școlar împreună cu DSP transmite către comitetul de situații de urgență propunerea de suspendare a cursurilor care va dura 14 zile și care înseamnă că nu vor mai merge fizic la școală”, a declarat ministrul Educației.

Exit mobile version