Acasă Educatie Două școli renumite din Craiova primesc spații noi pentru clasa pregătitoare

Două școli renumite din Craiova primesc spații noi pentru clasa pregătitoare

Două școli renumite din Craiova primesc spații noi pentru clasa pregătitoare. Hotărârea a fost luată în Consiliul Local Craiova.
Două școli renumite din Craiova primesc spații noi pentru clasa pregătitoare. Hotărârea a fost luată în Consiliul Local Craiova.

Două școli renumite din Craiova primesc spații noi de la primărie, necesare pentru clasa pregătitoare. Hotărârea a fost aprobată într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Craiova, care a avut loc vinerea trecută.

Potrivit proiectului de hotărâre, Inspectoratul Școlar Dolj a ajustat planul de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021 de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” – cu trei clase și de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade” – cu două clase. Asta pentru a cuprinde în învățământul primar toți copiii din circumscripțiile școlare arondate acestor unități de învățământ, după cum se explică în raportul supus aprobării.

Astfel, Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” a solicitat primăriei atribuirea de noi spații pentru trei clase pregătitoare, respectiv 75 de locuri. Unitatea a considerat că pentru desfășurarea activității de învățământ ar avea nevoie de trei spații situate la parterul imobilul din strada Nicolae Julea, nr. 1 (fosta Școală nr. 35, din cartierul Rovine).

„Având în vedere că spațiile situate în imobilul anterior menționat sunt disponibile, ca urmare a reorganizării rețelei unităților de învățământ din municipiul Craiova și ținând cont de situația actuală determinată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, în care începerea anului școlar 2020-2021 este condiționată de asigurarea unor măsuri speciale, autoritatea publică locală apreciază ca fiind oportună darea în administrarea Școalii Gimnaziale «Gheorghe Țițeica» a unor spații situate la parterul imobilului din strada Nicolae Julea, nr. 1, respectiv încăperile 1, 2, 15, în suprafața de 71,64 mp din hol, precum și grupurile sanitare“, se arată în hotărârea aprobată de Consiliul Local.

Școala „Mircea Eliade” primește atelierul din strada Mircești

La rândul ei, Școala Gimnazială „Mircea Eliade” a solicitat primăriei asigurarea unui spațiu de minim cinci săli de clasă, în imobilul „Atelier școală”, situat în Craiova, pe strada Mircești. Clădirea are o suprafață construită de 664 mp, regim de înălțime parter și aparține domeniului public al Craiovei. „Cele două spații sunt cele solicitate de Școala nr. 22 și Școala nr. 21, datorită măririi numărului de elevi. Sunt spații care trebuie amenajate și care o să stea în administrarea noastră“, a spus primarul Mihail Genoiu.

Edilul a mai adăugat că și Liceul „Voltaire“ va primi sala de sport pe care a tot solicitat-o. Genoiu a mai precizat că primăria va asigura necesarul școlilor pentru acest început de an și că a cerut deja adrese de la fiecare unitate de învățământ. Solicitările vor fi însă rezolvate cu fonduri europene, pentru acest lucru fiind deschisă deja o axă de finanțare, de 50 de milioane de euro pe unitate administrativ-teritorială. „Dotările vor fi făcute în regim de urgență, așa cum au fost și dotările pentru spitale, cele 24 de milioane de euro accesate și primite“, a explicat primarul Craiovei.

Exit mobile version