Acasă Actualitate Sute de profesori din Dolj susţin „proba de foc“ pentru un post

Sute de profesori din Dolj susţin „proba de foc“ pentru un post

Sute de profesori din Dolj susţin „proba de foc“ pentru un post
Sute de profesori din Dolj susţin „proba de foc“ pentru un post

Cadrele didactice susţin astăzi concursul pentru ocuparea unui post didactic în învăţământul preuniversitar. Înainte de a intra în sala de examen, candidaţii vor prezenta un chestionar completat prin care declară că nu au revenit din locuri cu risc de COVID-19 şi dacă au intrat în contact cu persoane infectate. În Dolj, sunt patru centre de examen în care sunt aşteptaţi 789 de candidaţi.

Înainte de a intra în sala de concurs, candidaţii la un post didactic trebuie să prezinte la triajul epidemiologic şi un chestionar completat. Prima întrebare este dacă au călătorit în zone sau pe teritorii cu risc crescut de COVID-19. A doua întrebare este care sunt ţările sau teritoriile tranzitate, după care trebuie să declare data la care au revenit în România. În acelaşi chestionar, profesorii sunt întrebaţi dacă au intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19 şi dacă vreo autoritate română le-a impus măsuri de carantină sau autoizolare.

În respectivul chestionar mai scrie şi că, pe toată durata desfășurării activității la centrul de concurs, candidaţii trebuie să aducă la cunoștința președintelui centrului de concurs orice modificare survenită față de cele declarate anterior.
Proba scrisă din cadrul concursului de titularizare începe astăzi, la ora 9.00. Ca şi în anii anteriori, candidaţii au la dispoziţie patru ore pentru a răspunde la subiectele din disciplina de specialitate, dar şi la subiecte de metodică şi psihopedagogie.

În Dolj, cea mai mare concurenţă este la educatoare

În judeţul Dolj, pentru concursul de titularizare s-au înscris 789 de candidaţi. Aceştia vor susţine examenul în patru centre. Cea mai mare concurenţă este la educatoare. La nivelul judeţului Dolj sunt trei posturi titularizabile pentru educatoare şi 190 de candidaţi. La învăţământul primar sunt şase posturi şi 109 candidaţi. Candidaţi mulţi sunt şi la matematică, fiind 64 de înscrişi, dar şi la limba română – 57 de înscrişi.

Concursul pentru ocuparea posturilor didactice se va organiza în patru centre, respectiv la Liceul „Matei Basarab“ şi la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” Craiova pentru posturile de învăţători şi educatoare. Un alt centru de examen este la Liceul Energetic Craiova, pentru disciplinele limba şi literatura română, limba latină, limba rromani, limbi moderne, socio-umane, învăţământ special, istorie, geografie, arte. La Liceul „Traian Vuia“ din Craiova este centru de examen pentru disciplinele: matematică, informatică, fizică, chimie, educaţie fizică şi sport, religie, discipline tehnice.

Exit mobile version