Acasă Actualitate Școlile din Craiova se împart între pregătirea cu mască și lecțiile on-line

Școlile din Craiova se împart între pregătirea cu mască și lecțiile on-line

Absolvenții clasei a VIIIa au primit subiectele la Matematică

Ziua de ieri a adus redeschiderea unităților școlare pentru elevii din ultimul an, după trei luni în care cursurile față în față au fost suspendate. Pentru a participa la lecții, părinții sau elevii dacă sunt majori au făcut solicitări. În unele situații, însă, elevii nu au revenit în clase. În Craiova, este o unitate școlară care nu s-a deschis deloc ieri pentru elevi. Managerul spune că nu au fost solicitări în acest sens și că pregătirea continuă on-line. Și la liceu au fost puțini elevi care au dorit să revină în clase, chiar sub 50% din efective.

(foto Claudiu Tudor ) 30% din elevii de liceu de la Colegiul Național ”Frații Buzești” au optat pentru pregătirea la școală

La Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova, recunoscut pentru rezultatele foarte bune ale elevilor, pregătirea în clasă pentru examenele naționale a început cu liceenii. Pentru revenirea în clase au optat 30% din elevii de clasa a XII-a. Au fost făcute pregătiri pentru aceste zile.

„La clasele a XII-a, 30% din cei 242 de absolvenți și-au manifestat intenția de a participa la activitățile de pregătire la școală. Sunt grupe de 12-13 absolvenți pe care profesorul care desfășoară activitatea îi întâlnește la poartă și de acolo îi însoțește pe traseul marcat până la demisol, acolo unde au fost pregătite clasele. La intrarea în școală, elevii completează un chestionar cu întrebări privind situația sanitară, li se măsoară temperatura, primesc măști și urmează traseul evidențiat. Pe culoare sunt dispensere cu soluție dezinfectantă, la toalete există dispensere cu săpun, cu servețele, boilere cu apă caldă. Pregătirea nu durează mai mult de trei ore. La ieșirea din școală, elevii primesc o altă mască pentru a merge acasă“, a precizat Carmen Ștefănescu, directorul Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, pregătirea va începe pe 9 iunie.

Școala din Craiova fără nici o solicitare de revenire în clase

Sunt și unități școlare care nu deschid clasele pentru pregătirea oficială decretată de Ministerul Educației și Cercetării. Un astfel de exemplu se regăseşte și în Craiova, la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“. Managerul spune că nu sunt cereri pentru a reveni în bănci și că pregătirea continuă în varianta on-line.

„Nu avem nici o solicitare pentru pregătirea elevilor la școală. Continuăm pregătirea în varianta on-line. Elevii din clasele a VIII-a au zilnic două ore de limba și literatura română și alte două ore de matematică. Cursurile încep la ora 12.30 zilnic și se termină la ora 16.30. Pregătirea se face pe platformele Zoom și Google Suite. Am organizat și o simulare a evaluării naționale on-line și rezultatele elevilor au fost bune“, a spus Ioana Genoveva, managerul Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade“ din Craiova.

Școli la care elevii au optat pentru pregătire cu mască

Sunt însă și unități școlare la care elevii au preferat să facă pregătirea în clase, împreună cu colegii. Orele s-au derulat cu masca pe față. La Colegiul Național „Elena Cuza“ au fost așteptați ieri 100 de elevi de gimnaziu și liceu. Pentru a respecta distanța au fost pregătite săli de clasă și sălile de sport.

„Sunt grupe făcute atât la clasa a VIII-a, cât și la clasa a XII-a, care vin la intervale orare diferite. Ultima grupă începe pregătirea la ora 15.00. Sunt 100 de elevi pentru prima zi. Elevii sunt interesați de aceste ore de pregătire în unitatea de învățământ. Avem circuite separate de intrare și ieșire. Ei intră pe poarta principală și ies pe poarta care era folosită anterior pentru accesul autoturismelor“, a spus Liviu Cotfasă, diectorul Colegiului Național „Elena Cuza“ din Craiova.

La școlile gimnazile prezența a fost și mai mare.

„Au venit 98 de elevi, din 109 câți sunt la clasa a VIII-a. Cei care nu au venit au avut probleme de sănătate. Elevii sunt grupați pe cinci serii, care vin la intervale de 15 minute. Zilnic au câte o oră de matematică și una de limba română, cu pauze de zece minute între ele. În pauză, elevii sunt supravegheați de personalul nedidactic“, a precizat Alexandrina Năstase, directorul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul“ din Craiova.

Cum se desfășoară pregătirea în județ

Și în județ sunt multe unități școlare care s-au deschis pentru elevi. De exemplu, la Școala Gimnazială Filiași sunt așteptați zilnic 128 de elevi.

„Sunt 128 de elevi din 130 care vor veni la școală pentru pregătire în vederea susținerii evaluării naționale.

Elevii sunt împărţiți pe grupe. Vin câte două grupe la intervale orare de 30 de minute. Avem două etaje puse la dispoziția elevilor. Fiecare grupă merge pe câte un etaj. Primii elevi au venit la ora 8.30. Fac zilnic câte o oră de română și o oră de matematică, în noile condiții, cu mască și la distanță, li se măsoară temperatura înainte de a intra în unitate. În general, fiecare profesor predă la clasa lui. Avem și o situație în care un profesor predă la trei grupe“, a spus Alin Mondescu, managerul Școlii Gimnaziale Filiași.

Și la școlile cu elevi puțini au început activitățile. La Școala Coțofenii din Față au fost ieri nouă elevi, care au făcut pregătire în două grupe diferite.

„Sunt nouă elevi care au venit la orele de pregătire la clasă, din cei 12 câți sunt în clasa a VIII-a. Elevii sut interesați de școală și de pregătire. Copiii care au venit au fost împărțiți în două săli de clasă. Le-am dat măscuțe, a venit asistentul medical și le-a măsurat temperatura și nu au fost probleme. Așa ne vom desfășura activitatea zilnic. Copiii sunt dornici să lucreze cu profesorii lor“, a explicat Simona Iovan, directorul Școlii Gimnaziale Coțofenii din Față. Potrivit managerului, în această comună 40% din elevi au participat la lecțiile on-line.
Pregătirea în școli pentru examenele naționale se va desfășura până pe data de 12 iunie.

Exit mobile version