Acasă Educatie Ministrul Educației: Grupa mare la grădiniță devine obligatorie

Ministrul Educației: Grupa mare la grădiniță devine obligatorie

Grupa mare de grădiniţă este obligatorie
Grupa mare de grădiniţă este obligatorie

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că grupa mare la grădiniță devine obligatorie, altminteri nu mai poți fi înscris la pregătitoare, potrivit edupedu.ro.

“Începând din anul școlar următor, deci din toamnă, participarea la grupa mare la grădiniță devine obligatorie”, a declarat ministrul Educației, în emisiunea “Din viața romilor”. Întrebată dacă asta înseamnă că “altminteri nu mai poți fi înscris”, Monica Anisie a răspuns: “la pregătitoare, sigur că da. E important, cred, acest anunț pentru părinți”. Legea educației nu prevede refuzul școlarizării copiilor, pe motiv de neparticipare școlară anterioară

În cazul în care părinții nu-și trimit copiii la școală, Legea educației în vigoare prevede amendarea lor de către primărie, dar nu refuzarea primirii copiilor.

Legea care mărește durata învățământului obligatoriu a fost promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis, pe aprilie 2019. Legea prevede că până în 2020 devin obligatorii grupa mare de la grădință și clasele a XI-a și a XII-a, deci 14 ani în total.

Exit mobile version