Acasă Actualitate Studenții craioveni vor face prima poartă de dezinfectare pentru un liceu din...

Studenții craioveni vor face prima poartă de dezinfectare pentru un liceu din Dolj

Studenții craioveni vor face prima poartă de dezinfectare pentru un liceu din Dolj
Studenții craioveni vor face prima poartă de dezinfectare pentru un liceu din Dolj

Studenții craioveni care au făcut porți de decontaminare pentru spitale s-au gândit că astfel de porți vor fi utile și pentru unitățile școlare care în luna iunie vor fi deschise pentru elevii din ani terminali. Prima poartă de dezinfectare va fi montată la un liceu din județ. Pentru a putea dota unitățile de învățământ, tinerii cursanți au demarat o campanie de strângere de fonduri și de materiale, sub genericul SEVA.

„Împreună pentru educație“, acesta este mesajul sub care s-au unit studenții Organizației Studenților Politehniști Profil Electric Craiova (OSPPEC), Asociația Studenților din Facultatea de Litere (ASFL) și Asociația Studenților din Facultatea de Horticultură (ASFH), cu sprijinul Centrului de consiliere şi orientare în carieră (CCOC) al Universităţii din Craiova.

Aceștia au lansat iniţiativa civică „SEVA – Siguranță pentru educație și viitor activ“, ce constă într-o campanie de strângere de fonduri și materiale pentru construirea unor porți de dezinfectare pentru unitățile școlare din județul Dolj.

Lucrările de manoperă, transport, montare, instructajul privind utilizarea, precum și serviciile de mentenanță vor fi realizate în regim de voluntariat de către studenții craioveni. Cursanții au montat anterior porți de decontaminare la spitale din Craiova.

„Vom monta porți de dezinfectare la unitățile școlare de la care vom primi solicitări în acest sens. Anterior, studenții au făcut astfel de porți pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova și am considerat că aceste dotări vor fi de mare folos și pentru unitățile școlare care se vor deschide în luna iunie, dar și în toamnă, când toți copiii vor reveni la cursuri“, a spus Raluca Stamatescu, coordonatorul Centrului de consiliere şi orientare în carieră din cadrul Universității din Craiova.

Primul liceu din județ care va avea poartă de dezinfectare

Prima poartă de dezinfectare va fi montată la un liceu din județ.

„Prima poartă de dezinfectare va fi montată la liceul din Melinești, pentru că de la această unitate am și primit prima cerere de la lansarea campaniei. Ei au și o parte din materialele necesare realizării unei asemenea porți. Cred că săptămâna viitoare vom și monta poarta dezinfectantă la liceul respectiv. Apoi vom continua să montăm astfel de porți, în funcție de solicitările care vin de la unitățile de învățământ“, a mai spus coordonatorul Centrului de consiliere şi orientare în carieră din cadrul Universității din Craiova.

Porțile dezinfectante funcționează cu senzor și au un cost cuprins între 2.000 și 3.000 de lei.

„Porțile pe care le facem sunt cu senzor și se montează fie la poarta instituției, fie la intrarea în clădire. Aceste porți de dezinfectare au un sistem prin care pulverizează substanțe dezinfectante fără să ude hainele elevilor. Este un sistem la fel cum erau răcitoarele de la terase, montate vara. Primul rezervor plin îl asigurăm noi, apoi de asigurarea dezinfectanților se ocupă unitatea școlară. În funcție de cât de mare este poarta, costurile sunt între 2.000 și 3.000 de lei.

Pentru cei care vor să doneze am creat și o pagină de facebook – SEVA, unde este trecut un număr de telefon pentru cei care donează materiale sau vor să ia legătura cu noi. Avem și un număr de cont în care pot dona bani“, a precizat Raluca Stamatescu.
În campania de strângere de fonduri sunt implicați 50 de studenți, iar pentru transportul și montajul porților de dezinfectare lucrează în regim de voluntariat 25 de studenți.

Exit mobile version