Acasă Educatie Masa caldă pentru elevi, în stand-by

Masa caldă pentru elevi, în stand-by

Masa caldă pentru elevi, în stand-by
Masa caldă pentru elevi, în stand-by

Programul Masa caldă pentru elevi se lasă aşteptat. Nu au fost demarate nici măcar procedurile de licitaţie pentru că nu au apărut normele metodologice şi, prin urmare, nici banii nu au intrat în conturile administraţiilor locale, care se ocupă de licitaţii.

Programul Masă caldă se extinde anul acesta la 150 de unităţi şcolare din toată ţara. Judeţul Dolj figurează cu trei unităţi şcolare în care elevii vor primi masă caldă. Este vorba de Şcoala Sadova, Liceul „Constantin Nicolăescu Plopşor“ Pleniţa şi de Liceul „Adrian Păunescu“ din Bârca.


Numai că nici nu au început demersurile pentru acest program. Managerii unităţilor şcolare spun că sunt în aşteptare pentru că nu au apărut normele metodologice. „Nu am început nici măcar licitaţia pentru că nu au fost viraţi banii în conturi. Toate şcolile sunt în această situaţie. Suntem în aşteptare“, a spus Petre Dumitru, directorul Liceului „Adrian Păunescu“ din Bârca.

Situaţie similară este şi la Pleniţa. Managerul spune că, până va începe programul Masa caldă, elevii de la învăţământul primar şi gimnazial primesc iaurt, biscuiţi, corn sau măr. „Nu au intrat deocamdată banii în cont pentru că nu au fost publicate normele metodologice. Acestea apar la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei de urgenţă. Ar mai fi câteva zile până când se vor publica. Apoi ar trebui să se vireze banii în conturile primăriilor.

Suntem în aşteptare. Copiii au întrebat la începutul anului de sandviş, pentru că sandviş au primit şi anul trecut. Cei mici, adică elevii până la clasa a VIII-a primesc lapte, corn, biscuiţi sau măr. Masa caldă era însă şi pentru elevii de liceu, dar şi pentru cei de la şcoala profesională, a spus Ileana Iacob, managerul Liceului „Constantin Nicolăescu Plopşor“ din Pleniţa. Managerii şcolilor din Dolj, incluşi în programul Masă caldă, spun că şi anul trecut elevii au beneficiat de sandvişuri începând cu luna mai şi apoi pe toată durata primului semestru al anului şcolar 2019-2020.

Exit mobile version