Acasă Educatie Primarul comunei Sadova: Au mai fost controale la Şcoala Damian făcute de...

Primarul comunei Sadova: Au mai fost controale la Şcoala Damian făcute de ISJ Dolj

Primarul comunei Sadova susţine că reclamaţii pe tema elevilor înscrişi fictiv au fost şi la ISJ Dolj, dar nu s-au confirmat
Primarul comunei Sadova susţine că reclamaţii pe tema elevilor înscrişi fictiv au fost şi la ISJ Dolj, dar nu s-au confirmat

Primarul comunei Sadova, Eugen Safta, a reacţionat la sesizările pe care le-au făcut o parte din cadrele didactice despre Şcoala din Damian. Edilul spune că la unitatea respectivă au mai fost controale de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pe tema înscrierii fictive a elevilor, care nu au confirmat existenţa unor ilegalităţi. Pe de altă parte, reprezentanţii ISJ Dolj spun că răspunzători de datele din sistemul informatic se fac cei din comisia de la nivelul unităţii şcolare.

La Şcoala Damian din Sadova este anchetă derulată de poliţie şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Anchetatorii au fost sesizaţi de o parte a cadrelor didactice de la Şcoala Sadova, că la unitatea de la Damian sunt elevi înscrişi fictiv. De asemenea, profesorii au semnalat şi faptul că „o clădire a Şcolii Primare Sadova, după ce a fost reabilitată, în loc să primească în ea copiii relocaţi în alte clădiri, este folosită, fără nici o stipulaţie legală, pentru firma de furnizare apă a primăriei, deşi copiii aveau nevoie de spaţiu şi de condiţiile de igienă create după renovare“.

Edilul din comună susţine că acuzaţiile profesorilor nu sunt reale.

„Acuzaţiile făcute de profesori nu sunt reale. În primul rând, şcoala renovată este la Piscu Sadovei. Acolo avem şi şcoală nouă, şcoală veche şi grădiniţă. Am renovat clădirea şcolii vechi pentru a o conserva cât mai bine. Nu este firmă acolo. Nu se mai justifica însă ca spaţiu pentru învăţământ pentru că erau puţini elevi acolo, care învaţă la şcoala nouă. Suntem în curs de obţinere a autorizaţiilor pentru a schimba destinaţia“, a spus primarul Eugen Safta.

ISJ Dolj: „Răspunzători de date sunt cei din comisia de la nivelul şcolii“

Primarul din Sadova a precizat că, pe tema elevilor înscrişi fictiv la Damian, au fost controale şi de la Inspectoratul Şcolar care nu au confirmat existenţa unor ilegalităţi.
„Reclamaţia respectivă cu elevii înscrişi ilegal a fost şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, în cursul anului trecut. A venit o echipă a ISJ Dolj, a verificat, dar nu a confirmat existenţa unor elevi înscrişi ilegal la Şcoala Damian“, a mai spus primarul comunei Sadova.
Conducerea Inspectoratului Şcolar susţine însă că aşteaptă rezultatele anchetei pe care o derulează în acest moment poliţiştii şi procurorii. Totodată, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj susţin că răspunzători pentru date sunt comisiile din fiecare şcoală.

„Este deja în desfăşurare o anchetă a poliţiei. Aşteptăm rezultatul verificării aspectelor sesizate. Răspunderea încărcării datelor în SIIR aparţine comisiei constituite la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ“, a precizat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj. În cazul Şcolii Damian din Sadova, pe baza sesizării depuse de o parte a cadrelor didactice, a început urmărirea penală in rem pentru fals, uz de fals, obţinere ilegală de fonduri şi deturnare de fonduri.

Exit mobile version