Acasă Educatie Editorii de manuale au fost chemați la Ministerul Educației

Editorii de manuale au fost chemați la Ministerul Educației

Editorii de manuale au fost chemați la Ministerul Educației
Editorii de manuale au fost chemați la Ministerul Educației

Ministrul Educației i-a chemat miercuri pe reprezentanții editurilor de manuale să discute despre licitația proaspăt lansată pentru manualele de clasa a VIII-a, potrivit hotnews.

Editorii spun că e foarte bine că ministerul a lansat licitația devreme, astfel încât elevii care acum sunt în clasa a VII-a și care anul școlar viitor vor trece în clasa a VIII-a să aibă manuale, însă aceasta a fost lansată după un ordin vechi, iar ei nu au fost consultați deloc cu privire la modul în care să fie realizate.

Editorii au o serie de observații, printre care timpul insuficient pentru elaborarea unui conținut de calitate. ”Termenul propus pentru depunerea ofertelor – 03.02.2020 – este total insuficient pentru realizarea unor conținuturi de calitate”, se arată într-un document al Asociației Editorilor de Manuale.

Aceștia susțin că Ministerul Educației ar trebui să revină la modul în care s-a făcut licitația în perioada 1995-1999.

”Prezentarea parțială a conținutului în vederea evaluării: aproximativ 25% din manual, însoțită de un sinopsis și de o declarație de asumare a conformității conținutului final al manualului – a funcționat cu succes în licitațiile organizate sub egida Băncii Mondiale (perioada 1995 – 1999)”, este una dintre propunerile editorilor.

Editorii mai cer un termen decalat de depunere a variantei digitale a manualului, după anunțarea rezultatelor, doar pentru proiectele declarate câștigătoare.

Consultă mai jos propunerile făcute de Uniunea Editorilor pentru licitația manualelor pentru clasa a VIII-a:

Propunerile Uniunii Editorilor din România pentru ministrul Monica Anisie

Reamintim că, săptămâna trecută, Ministerul Educației și Cercetării, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în calitate de autoritate contractantă, a lansat procedurile de licitație în vederea asigurării manualelor școlare pentru elevii claselor a VIII-a în anul școlar 2020-2021. Lansarea licitației încă din semestrul întâi este o premieră pentru o astfel de licitație, până acum aceste licitații fiind lansate în ultimul moment.

Exit mobile version