Acasă Educatie Creşte numărul cazurilor de varicelă în şcolile şi grădiniţele din Dolj

Creşte numărul cazurilor de varicelă în şcolile şi grădiniţele din Dolj

În octombrie, au fost 180 de cazuri de varicelă în rândul copiilor din Dolj

Alertă în şcolile şi grădiniţele din judeţul Dolj din cauza varicelei! Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, luna trecută au fost 180 de cazuri de varicelă. Luna aceasta se aşteaptă ca numărul lor să fie mai mare.

„Nu este epidemie de varicelă, dar numărul cazurilor este în creştere. Varicela apare, de obicei, la copiii care nu sunt imunizaţi. Luna trecută au fost 180 de cazuri şi în noiembrie numărul cazurilor va creşte. Sunt nu numai copii de grădiniţă, ci şi copii de şcoală. Numărul cazurilor de varicelă este în creştere mereu în sezonul rece, atunci când scade şi imunitatea locală şi generală a organismului. Nu este vaccin împotriva varicelei. Este o boală prin care copiii trebuie să treacă. În momentul în care apar bubiţe, copiii trebuie izolaţi“, a spus doctorul Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Varicela, cunoscută şi sub denumirea de vărsat de vânt, este o boală foarte contagioasă, cauzată de virusul varicelo-zosterian. Boala provoacă o erupţie asemănătoare blisterului, mâncărime, oboseală şi febră. Erupţia apare mai întâi la nivelul stomacului, spatelui şi feţei şi se poate răspândi pe tot corpul.

Exit mobile version