Acasă Educatie Olimpiadele şcolare în urma cărora elevii premiaţi primesc burse de performanţe

Olimpiadele şcolare în urma cărora elevii premiaţi primesc burse de performanţe

Ministerul Educaţiei a actualizat lista olimpiadelor şcolare naţionale şi internaţionale în urma cărora elevii premiaţi pot obţine burse de performanţe.
Ministerul Educaţiei a actualizat lista olimpiadelor şcolare naţionale şi internaţionale în urma cărora elevii premiaţi pot obţine burse de performanţe.

Elevii cu rezultate la concursurile şi olimpiadele şcolare pot primi burse de performanţă doar dacă merg la competiţiile finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Elevii de la cursurile de zi din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat. Anul trecut, elevii din Craiova au primit 1.018 burse de performanţă, reprezentând 3% din numărul elevilor înscrişi la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat. Bursa este în cuantum de 125 de lei pe lună.


Pentru a obţine burse de performanţe şi în acest an şcolar, elevii trebuie să participe la olimpiadele şi concursurile şcolare finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Pe lista aprobată de minister sunt 54 de concursuri şi olimpiade şcolare. Pe lângă disciplinele de bază, cum ar fi limba română, limbi străine, matematică, discipline din aria umanistă sunt şi olimpiadele la discipline tehnologice, pe domeniile construcţii, instalații și lucrări publice, electric, electrotehnic, electromecanic, electronică, automatizări, telecomunicații, industrie textilă și pielărie. De asemenea, sunt olimpiade naţionale pe domenii cum ar fi economic, administrativ, comerț, turism şi alimentaţie, agricultură –creşterea animalelor, agricultură –cultura plantelor, protecţia mediului, industrie alimentară. Sunt recompensate şi premiile la olimpiadele internaţionale. Sunt 34 de de competiţii internaţionale aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale.


Lista competiţiilor sportive finanţate sau nefinanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale a fost aprobată prin Ordinul nr. 3016/2019. Pentru a primi bursă de performanţă, elevii trebuie să obţină locul I, II, III la aceste olimpiade. Sunt luate în calcul şi olimpiadele şcolare. Lista cu olimpiadele şi concursurile şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale se actualizează anual pe 1 octombrie.

Exit mobile version