Acasă Actualitate 358 de candidaţi au promovat bacalaureatul în Dolj

358 de candidaţi au promovat bacalaureatul în Dolj

În Dolj au promovat bacalaureatul 358 de candidaţi.
În Dolj au promovat bacalaureatul 358 de candidaţi.

Primele rezultate ale examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august- septembrie, au fost afişate ieri. În Dolj, din cei 1.302 candidaţi care s-au înscris să susţină acest examen au promovat 358. Cea mai mare medie de promovare a fost 9,31.

La nivelul județului Dolj, potrivit reprezentanţilor ISJ Dolj, procentul de promovare a sesiunii de toamnă a examenului naţional de bacalaureat este 34,75%. Anul trecut, după rezultatele finale, Dolj avea promovabilitate de 38,38% după sesiunea de toamnă. Au promovat examenul 358 de candidaţi şi trei dintre aceştia au medii peste 9.00.


Cea mai mare notă de promovare a examenului naţional de bacalaureat în Dolj în sesiunea de toamnă aparţine unei absolvente a Colegiului Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova. Eleva a studiat la profilul matematică – informatică şi a promovat sesiunea cu media 9,31.

De asemenea, cea de a doua medie pe judeţ este 9,11 şi aparţine unei eleve de la Liceul „Voltaire“, de la specializarea ştiinţe sociale. Cea de a treia medie este 9.01 şi aparţine unei candidate de la Liceul „Tudor Arghezi“ din Craiova, de la specializarea știinţele naturii.

9 unităţi de învăţământ au peste 50% promovaţi

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, cel mai mare procent de promovabilitate este la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ Craiova – 100%.

Acesta este urmat de Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ Craiova – 83,33%, Liceul de Arte „Marin Sorescu“ Craiova – 65,22 %, Liceul „Voltaire“ Craiova – 62,50%, Liceul Teoretic „Henri Coandă“ Craiova – 60,87%, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Băilești – 54,17% şi Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“ Craiova – 53,33%. Alte două unităţi şcolare, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova şi Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ Craiova, au promovabilitate de 50%. Celelalte opt unităţi şcolare cu absolvenţi care au susţinut bacalaureatul de toamnă au promovaţi între 0 şi 20%.


Candidaţii nemulţumiţi de rezultate au avut patru ore pentru a depune contestaţii. Cei care au depus contestaţii au completat şi semnat o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 7 septembrie.

Exit mobile version