Acasă Local Dolj Concurenţă de doi candidaţi pe loc la Medicină, în Craiova

Concurenţă de doi candidaţi pe loc la Medicină, în Craiova

Concurenţă de doi candidaţi pe loc la Medicină, în Craiova
Concurenţă de doi candidaţi pe loc la Medicină, în Craiova

Concurenţă de doi candidaţi pe loc la Medicină, în Craiova. Candidaţii vor susţine examenul scris miercuri. Concurenţă aproape dublă se anunţă pe locurile de la buget de la Asistenţă medicală generală și Tehnică dentară, specializări la care candidaţii vor susţine proba scrisă vineri, 26 iulie.

Înscrierile pentru concursul de admitere la Facultatea de Medicină şi Farmacie Craiova s-au desfăşurat în perioada 15-21 iulie. Pentru cele şase specializări s-au înscris 1.066 de candidaţi. În această sesiune, la Medicină sunt 610 candidaţi pe 245 de locuri la buget şi 75 de locuri la taxă. Luând în calcul doar locurile la buget, la Medicină anul acesta concurenţa trece puţin de doi candidaţi pe loc. Ceva mai mulţi candidaţi sunt pentru locurile bugetate de la Farmacie, unde sunt 30 de locuri la buget şi 85 de înscrişi. Cei care nu sunt declaraţi admişi la buget pot opta pentru unul din cele 75 de locuri la taxă.


Şi la Medicină Dentară s-au înscris 133 de candidaţi pentru 35 de locuri la buget. Concurenţii care nu ocupă un loc la buget pot alege unul din cele 55 de locuri la taxă.
Un student la taxă la Medicină şi Medicină dentară plăteşte anual 8.000 lei, iar durata studiilor este de şase ani. Aceeaşi taxă o plătesc şi studenţii de la Farmacie pentru cinci ani de licenţă. La aceste specializări, candidaţii vor susţine concurs pe 24 iulie, începând cu ora 10.00. Proba scrisă constă în teste grilă la biologie şi chimie organică sau fizică şi va dura trei ore.

Concurenţă de peste patru candidaţi pe loc la Asistenţă medicală generală-buget

Concurenţă mai mare se anunţă însă pe locurile de la buget de la specializarea Asistenţă medicală generală: 35 de locuri, pentru care s-au înscris 162 de candidaţi.
Astfel, pe locurile de la buget, concurenţa depăşeşte patru candidaţi pe loc. Aceştia mai au la dispoziţie şi 75 de locuri la taxă. De asemenea, la Tehnică dentară sunt zece locuri la buget şi 48 de candidaţi înscrişi. Pentru cei care vor la Tehnică dentară, sunt disponibile şi 35 de locuri la taxă. Şi la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare sunt disponibile 20 de locuri la buget şi 10 locuri la taxă şi sunt 50 de candidaţi înscrişi. La specializările Tehnică dentară, Asistenţă medicală şi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, cei care vor fi admişi la taxă vor plăti 5.000 de lei pe an.
Proba scrisă pentru aceste specializări, care constă în teste-grile la biologie, va avea loc pe 26 iulie, începând cu ora 10.00.

Candidaţii vor avea teste-grilă cu unul sau mai multe răspunsuri corecte

Conform metodologiei de concurs pentru admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova există două categorii de întrebări: cu un singur răspuns corect (complement simplu) şi cu două, trei, sau patru răspunsuri corecte (complement multiplu). Întrebările complement simplu sunt evidenţiate în caietul cu întrebări cu asterisc înaintea numărului întrebării.


Prin regulamentul de concurs se interzice folosirea de către candidaţi, în timpul probei de concurs, a minicalculatoarelor, riglelor de calcul şi a altor mijloace de calcul. La terminarea probei de concurs se va afişa baremul de corectare. Admiterea se face în ordinea descrescătoare a notelor finale de admitere obţinute de candidaţi, în limita numărului de locuri pentru care se organizează concurs, stabilit pentru fiecare program de studiu.
În caz de punctaje finale de admitere egale se vor folosi drept criterii de departajare în ordine: media generală a examenului de bacalaureat, media anilor de studii.
Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul concursului de admitere se depun la Registratura Facultății unde au candidat. Contestaţiile se depun în termen de 24 de ore, începând cu ora şi data afişării rezultatelor concursului de admitere. Termenul de rezolvare și răspuns este de cel mult două zile de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.

Exit mobile version