Acasă Actualitate A început prima sesiune a bacalaureatului

A început prima sesiune a bacalaureatului

Astăzi începe prima sesiune a examenului național de bacalaureat pentru absolvenții claselor a XII-a şi a XIII-a. Prima probă va fi cea a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În județul Dolj sunt înscriși pentru această sesiune peste 4.000 de absolvenți de liceu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, astăzi evaluarea candidaților începe la ora 9.00 și se va desfășura în toate unitățile școlare liceale, respectând programările afișate la aviziere. În Dolj sunt 43 de centre de evaluare.
Conform calendarului de examen, proba competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfășura și pe 4 iunie.

Competenţele digitale ale adolescenţilor vor fi testate pe 7, 10 şi 11 iunie.

Probele de evaluare a competențelor  lingvistice de comunicare orală într-o limbă de circulaţie internaţională vor fi 12 şi 13 iunie.

Pentru a fi admişi la examenele scrise ale Bacalaureatului, absolvenţii de liceu trebuie doar să se prezinte la aceste teste, deoarece nu sunt notaţi, ci primesc calificative care le certifică nivelul de competenţă.

Probele scrise vor începe pe 1 iulie  cu examenul la limba română. Pe 2 iulie este programat examenul scris la limba maternă, o zi mai târziu proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie, cea la alegere. Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie. Pentru a promova sesiune candidații trebuie să obțină minimum 5 la fiecare disciplină și media generală 6.

Absolvenții de liceu care nu vor promova această sesiune se vor putea înscrie pentru sesiunea de toamnă. Înscrierile se vor face în perioada 15-19 iulie. Cea de a doua sesiune a examenului național de bacalaureat va începe pe 21 august cu probele scrise și se va încheia pe 7 septembrie.

Exit mobile version