6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Absolvenţi de acum 60 de ani, în băncile de la Colegiul “Carol I”

Craiova: Absolvenţi de acum 60 de ani, în băncile de la Colegiul “Carol I”

Absolvenţii promoţiei 1959 au revenit la Colegiul Naţional „Carol ‘I“ din Craiova pentru a se revedea dar şi pentru a-şi aminti de anii de liceu. Au fost prezenţi nu mai puţin de 31 de abolvenţi. S-a strigat din nou catalogul şi elevii de altădată au retrăit incluisv emoţiile admiterii la liceu. Pe atunci, unitatea şcolară se numea Liceul “Nicolae Bălcescu”.

„Azi ne reamintim cu nostalgie, ca în 1955, am devenit liceeni, făcând parte din cei 275 de copii din generaţia noastră, care au reuşit la examenul de admitere şi au pornit la drum, să studieze la acest vechi şi reprezentativ edificiu de cultură în vederea obţinerii unor cunoştinţe generale temeinice, atât de necesare în etapa următoare de formare profesională. Am avut fericirea de a ne bucura de îndrumarea şi pregătirea unor profesori de recunoscută şi apreciată competenţă, care au scris cu pricepere, pasiune şi o pilduitoare modestie o pagină din istoria liceului“, au fost primele gânduri ale absolvenţilor.

Majoritarea absolvenţilor Colegiului Naţional “Carol I”, absolvenţii promoţiei 1959 au urmat studii superioare şi au îmbrăţisat diferite cariere, unul dintre absolvenţi, Alexandru Mironov fiind chiar ministru al tineretului şi sportului în perioada 1993-1996.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS