6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Peste 5.000 de elevi de clasa a II-a susţin mâine evaluarea naţională

Dolj: Peste 5.000 de elevi de clasa a II-a susţin mâine evaluarea naţională

Elevii de clasa a II-a încep mâine, 7 mai, evaluarea națională cu proba scrisă la limba şi literatura română. În judeţul Dolj, potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj sunt 5.400 de elevi de clasa a II-a care vor susţine această evaluare.

„Evaluarea naţională la clasa a II-a se va derula pe durata mai multor zile. Pe 7 mai are loc proba scrisă la Limba română şi pe 8 mai va fi proba de citit la Limba română, iar pe 9 mai va fi proba de matematică. În Dolj, sunt aşteptaţi 5.400 de elevi să susţină această evaluare naţională. Sălile în care se desfăşoară evaluarea sunt de regulă clasele în care se desfăşoară cursurile, care vor fi adaptate în funcţie de test, prin eliminarea materialelor didactice care pot influenţa rezolvarea subiectelor. Durata fiecărei probe este de 30 de minute. Elevii vor fi evaluaţi de cadrele didactice de la clasă. Rezultatele evaluării nu se vor afişa public şi vor fi valorificate la nivelul fiecărei unităţi şcolare, prin elaborarea planurilor de individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor copiilor„, a precizat inspectorul şcolar general Monica Leontina Sună.

Conform calendarului naţional emis de Ministerul Educaţiei Naţionale în perioada 14-16 mai se va derula evalurea naţională a elevilor de clasa a IV-a, iar evaluarea pentru elevii de clasa a VI-a va fi pe 22 şi 23 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS