14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Patru medii de 10 la clasa a VIII-a şi nici una la clasa a VII-a, în urma rezultatului la simulare

Dolj: Patru medii de 10 la clasa a VIII-a şi nici una la clasa a VII-a, în urma rezultatului la simulare

Astăzi, 22 martie, la nivelul fiecărei unități școlare s-a afișat situația statistică privind participarea și rezultatele obținute la simularea examenulului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII.
Examenul de simulare s-a desfășurat în cele 157 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a VII-a și a VIII-a.

La nivelul județului Dolj, în urma centralizării, s-au obținut următoarele statistici:

Clasa a VIII-a:
– 4952 elevi înscriși
– 434 elevi neprezentați
– 4 medii de 10 (zece) obținute de elevii de la Școala Gimnazială ”Traian” Craiova, Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova, Școala Gimnazială Podari, Liceul Teoretic ”Henri Coandă” Craiova)
– 19 note de 10(zece) la limba și literatura română
– 42 note de 10(zece) la matematică
Față de anul trecut, procentul de medii peste 5(cinci) a crescut cu 6,88%, fiind de 55,07%.

Cele mai mari procente de medii peste 5 (cinci) au fost obținute de: Școala Gimnaziala „Mircea Eliade”  Craiova, Scoala  Gimnaziala „Traian” Craiova, Liceul Teoretic „Independenta”  Calafat, Colegiul National Pedagogic „Stefan Velovan” Craiova, Scoala Gimnazială „Gheorghe  Titeica” Craiova , Colegiul National „Fratii Buzesti”  Craiova.

Clasa a VII-a
– 5147 elevi înscriși
– 590 elevi absenți
-1 eliminat la proba de matematică
– 3 note de 10(zece) la limba și literatura română
– 24 note de 10(zece) la matematică
Procentul de medii peste 5(cinci) este de 55,04%.

Cele mai mari procente de medii peste 5(cinci) au fost obținute de: Școala Gimnaziala „Terraveda” Craiova, Scoala Gimnaziala „Mircea Eliade” Craiova, Scoala Gimnaziala „Traian” Craiova, Colegiul National „Carol I” Craiova, Scoala Gimnaziala „Gheorghe Titeica”  Craiova, Colegiul National „Fratii Buzesti”, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Craiova.
Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluarii naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învatamant în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
Scopul simulării examenului de Evaluare Națională 2019 este acela de a familiariza elevii cu rigorile unei examen real și de a afla nivelului de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS