6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎn Dolj, se anunţă puţine medii de zece la simularea evaluării naţionale

În Dolj, se anunţă puţine medii de zece la simularea evaluării naţionale

Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a au aflat deja notele pe care le-au obţinut la simularea evaluării naţionale. Din primele date, la nivelul judeţului Dolj mediile de zece par a fi o raritate în această sesiune. Cadrele didactice spun că rezultatele sunt aproape la fel cu cele de anul trecut, când mediile peste cinci au fost în procent de 48,19%.

Rezultatele simulării evaluării naţionale la clasele a VII-a şi a VIII-a se vor prezenta public pe 22 martie. Profesorii care au corectat ştiu deja rezultatele şi o parte dintre aceştia le-au comunicat şi elevilor. Din primele date se pare că mediile de zece la această simulare vor fi puţine. Astfel de rezultate nu sunt deocamdată la şcolile de prestigiu din Craiova. „La matematică avem 8 note de zece. La română, în schimb, nu avem astfel de note nici la clasa a VII-a şi nici la clasa a VIII-a. În consecinţă, nu sunt nici medii de zece. În comparaţie cu anul trecut vă pot spune că la clasa a VIII-a, avem o promoţie mai bună. Sunt multe medii între 9 şi 9,99“, a precizat un cadru didactic de la o şcoală din Craiova.
Profesorii au mai spus că, în general, la clasa a VII-a sunt multe note mici, inclusiv note de 1. „La clasa a VIII-a, la română, sunt multe medii peste 9, iar la matematică este o clasă aproape de media 9, alte clase au media generală 8 sau chiar 7. Media generală va fi trasă în jos de elevii de clasa a VII-a, care au luat note de 1 atât la limba română, cât şi la matematică. În general, elevii de clasa a VII-a nu au fost interesaţi de aceste simulări“, au spus alte cadre didactice.
Dascălii de la colegii au precizat că, în general, matematica a pus cele mai mari probleme elevilor, atât la clasa VII-a, cât şi la clasa a VIII-a, subliniind faptul că au fost cerinţe foarte dificile inclusiv la algebră. „Au fost note mici. Nu sunt medii de zece. Cele mai mici note sunt la matematică. Au fost dificile cerinţele de algebră, mai ales la clasa a VII-a. În general, pe şcoală, media la matematică este de 6, iar la română media pe şcoală este 7,70“, au precizat dascălii de la un colegiu din Craiova.
Şi la şcolile la care promovabilitatea se anunţă peste 80%, cadrele didactice spun că, în general, sunt note mici. „La clasa a VIII-a, procentul mediilor peste 5 este peste 80%, iar la clasa a VII-a este între 70% şi 75%. Chiar dacă la prima vedere pare un procent mare de promovare a acestei simulări, nu sunt note foarte mari. La clasa a VIII-a predomină notele de 7 şi 8, iar la clasa a VII-a notele de 6 şi 7“, dezvăluie profesorii de la un alt colegiu din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS