8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 900 de elevi din Dolj, la olimpiada de limba română

Peste 900 de elevi din Dolj, la olimpiada de limba română

Elevii de gimnaziu şi liceu cu performanţe la clasă participă în această perioadă la fazele locale sau judeţene ale olimpiadelor şcolare pe diverse discipline. La sfârşitul acestei săptămâni, se va derula etapa locală a olimpiadei de limba şi literatura română, la care s-au înscris peste 900 de elevi. Selecţia participanţilor se va derula în patru centre de examen din Craiova şi judeţ.

Elevi de la diverse unităţi şcolare din Craiova şi judeţ participă pe 23 februarie la etapa locală a Olimpiadei de limba română. Pentru această competiţie s-au înscris peste 900 de elevi de gimnaziu şi liceu. „Foarte mulţi elevi sunt înscrişi la olimpiada locală de limba şi literatura română. Sunt peste 940 de participanţi. Evaluarea se va derula în patru centre, respectiv la Liceul Teoretic «Tudor Arghezi», Liceul Tehnologic «George Bibescu» Craiova, Şcoala Gimnazială nr. 1 Dăbuleni şi Şcoala Gimnazială «Constantin Gerotă» Calafat“, a precizat inspectorul şcolar general Monica Sună.
Cadrele didactice susţin că a crescut numărul copiilor care sunt interesaţi de olimpiada de limba şi literatura română şi datorită faptului că este disciplină de examen. „Foarte mulţi elevi participă la olimpiada de limba română pentru a-şi verifica anual nivelul cunoştinţelor la această disciplină care este şi în programa examenelor naţionale. Totodată, este limba naţională şi o carte de vizită pe care o valorificăm toată viaţa“, a precizat Alina Dumitru, inspector şcolar de limba şi literatura română în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Elevii înscrişi la etapa locală a acestei olimpiade vor susţine o probă scrisă, sâmbătă, 23 februarie, în intervalul orar 14.00-17.00. Pentru a se califica la faza judeţeană, elevii de liceu trebuie să obţină 80 de puncte, iar cei de gimnaziu 85 de puncte. Etapa judeţeană a acestei olimpiade va fi pe 2 martie. „Elevii care ajung la fazele judeţene la care se fac selecţiile pentru etapele naţionale sunt selectaţi pe baza unor subiecte unice la nivel naţional“, a precizat inspectorul şcolar general Monica Sună. Printr-o astfel de selecţie vor trece sâmbătă, 23 februarie, elevii care participă la faza judeţeană a olimpiadei de fizică, care se va derula la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS