20.6 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Educatie Școlile din Dolj, solicitate să extindă programul Step by Step

Școlile din Dolj, solicitate să extindă programul Step by Step

-

Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională a lansat către inspectoratele școlare și unitățile de învățământ din Dolj oferta de extindere a programului educațional Step by Step pentru anul școlar 2019 – 2020. În prezent, în Craiova sunt cinci unități școlare care aplică această alternativă.

Alternativa educa-țională Step by Step presupune un program zilnic al copiilor cuprins în intervalul orar 8.00 – 16.00, în care parcurg programa educațională, au o masă caldă, fac activități de relaxare și pregătesc temele pentru ziua următoare dacă sunt la învățământul primar și gimnazial. Activitățile cu elevii se desfășoară pe grupe, formate în jurul unor mese rotunde care înlocuiesc astfel băncile tradiționale. La acest program lucrează două cadre didactice, ambele plătite din bani de la bugetul de stat. În prezent, la nivel național această alternativă educațională este aplicată în 178 de grădinițe și 154 de școli. „În Dolj, şcolile care au această alternativă educaţională sunt Colegiul Naţional «Fraţii Buzeşti», Liceul Teoretic «Henri Coandă», Şcoala gimnazială «Elena Farago», Colegiul Naţional «Elena Cuza» şi Şcoala gimnazială «Mihai Viteazul». În ceea ce priveşte extinderea alternativei educaţionale, aceasta presupune două aspecte: pregătirea cadrelor didactice în vederea aplicării metodologiei acestei alternative educaţionale la standarde de calitate prevăzute în instrumentul de dezvoltare profesională, apoi amenajarea claselor pentru grupele preşcolare sau primare cu mobilier specific şi materiale didactice adecvate care susţin explorarea şi învăţarea într-un mediu sigur şi atractiv. Unităţile de învăţământ care solicită această alternativă trebuie să îndeplinească anumite condiţii să realizeze o anumită documentaţie şi să transmită centrului respectiv cereri. Data limită pentru depunerea cererilor este 15 februarie 2019“, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună. Conform adresei transmise de Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare, la grădinițe, pentru implementarea acestei alternative educaționale este nevoie și de acordul scris al cadrelor didactice care își asumă aplicarea metodologiei specifice la clasă. Alternativa educațională Step by Step se aplică de 24 de ani și are ca obiectiv susținerea dezvoltării cognitive, emoționale, sociale și fizice ale copiilor.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.