10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieModelele de subiecte pentru examene de pe site-ul MEN, retrase

Modelele de subiecte pentru examene de pe site-ul MEN, retrase

Cu șapte luni și jumătate înainte de Evaluarea Națională și cu opt înainte de Bacalaureat, Ministerul Educației Naţionale (MEN) face schimbări pe care le anulează, temporar deocamdată, la nici 24 de ore de la anunțarea lor.
Aseară, Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a decis retragerea modelelor de subiecte pentru examene de pe site-ul instituției, deși ele abia fuseseră publicate.
Modelele de subiecte conțineau inclusiv teste grilă ce urmau să fie introduse la toate materiile de examen, după cum anunțase ieri dimineață la Europa FM, președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare.
Numai că după publicarea modelelor, unii profesori au atras atenția că noua formă de examinare le-ar fi permis elevilor să obțină nota 5 rezolvând doar primul sibiect.
Astăzi, Ministrul Rovana Plumb explică în exclusivitate la Europa FM, că mâine, vor avea consultări ample pe această temă.
„Vom avea la Ministerul Educației consultări cu Asociația Elevilor, cu Asociația Părinților și cu tot ce înseamnă cadre didactice, inclusiv sindicatele din învățământul preuniversitar. Aceasta a fost decizia mea, pentru că este normal și firesc să se cunoască opiniile tuturor în ceea ce privește educația copiilor noștri și să luăm decizii bine fundamentate” La întrebarea reporterului: „De ce au fost urcate pe site modele de subiecte cu teste grilă dacă nu era deja hotărârea luată?”
Rovana Plumb a răspuns că acest lucru se va regla în cursul zilei, iar o decizie finală va fi luată mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS