11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieZeci de elevi din Dolj, admiși la liceu în ultima zi de vacanță

Zeci de elevi din Dolj, admiși la liceu în ultima zi de vacanță

Peste 90 de absolvenți de gimnaziu au aflat unitatea școlară la care vor urma studiile liceale abia vineri, 7 septembrie. Unii dintre ei au participat la evaluarea națională, dar cei mai mulți au fost admiși în clasa a IX-a fără examen. Opțiunile au fost diferite și au existat situații în care cei fără examen au fost admiși și la clase de comerț, filologie sau chiar la matematică -informatică.

Cea de a doua etapă de admitere în clasa a IX-a a luat sfârșit vineri, 7 septembrie, și a atras zeci de absolvenți de gimnaziu în Dolj. În această etapă de admitere la liceu s-au înscris patru elevi care au participat și la evaluarea națională, dar care în prima etapă nu au fost repartizați conform primei opțiuni pentru că nu au îndeplinit criteriul de medie sau care nu s-au înscris la admiterea computerizată. Cea mai mare medie de admitere a fost 6,89 și a fost înregistrată la Liceul „Matei Basarab“ din Craiova, la specializarea comerț.
Cea mai mică medie de admitere din această etapă a fost 3,18 și a fost înregistrată la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“ din Craiova, la specializarea mecanică.
Cei mai mulți elevi au fost admiși în clasa a IX-a la liceu, în cea de a doua etapă de admitere, fără să susțină examenul de evaluare națională. Admiterea a fost realizată pe baza mediilor din gimnaziu și au participat 94 de copii. Cea mai mare medie de admitere a fost 8,72 și a aparținut unei eleve care a studiat la Colegiul Național „Elena Cuza“ și care a fost admisă la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, iar cea mai mică medie de absolvire a fost 5,78, la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto. De remarcat este faptul că în această etapă mediile au fost mai mari în comparație cu prima etapă.
Elevii care au optat pentru o astfel de admitere au studiat în gimnaziu la Școala gimnazială „Decebal“, la Liceul tehnologic Auto, la Școala gimnazială „Ion Țuculescu“, la Școala gimnazială „Alexandru Macedonski“ sau la unități școlare din județ. Opțiunile lor au fost pentru diferite specializări din domeniul tehnic la diverse unități școlare din Craiova și județ, până la cele din domeniul uman, cum ar fi filologie la Liceul „Gheoghe Vasilichi“ Cetate sau pentru profilul real, respectiv matematică-informatică la Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS