Acasă Educatie Bacalaureat de toamnă: Rata finală de promovabilitate - 29,7

Bacalaureat de toamnă: Rata finală de promovabilitate – 29,7

-

Rata finală de promovare în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, este de 29,7%, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

„În raport cu rata de promovare generată de rezultatele iniţiale (26,9%) se constată o majorare de 2,8%, iar în raport cu procentul final din sesiunea a II-a de anul trecut (28,3%), creşterea este de 1,4%. Prin urmare, au promovat examenul de Bacalaureat, în sesiunea august-septembrie, 10.589 de candidaţi, cu 986 mai mulţi faţă de prima afişare a rezultatelor (9.603)”, precizează MEN.

Potrivit sursei citate, au fost depuse 11.582 de contestaţii, iar, în medie, notele lucrărilor contestate au fost modificate cu aproximativ 0,5 puncte (în plus sau în minus).

După soluţionarea contestaţiilor, s-au înregistrat procente de promovare de peste 35% în judeţele Neamţ (38,87%), Dolj (38,38%), Bacău (35,71%) şi Olt (35,13%). În judeţele Ilfov şi Giurgiu rata de reuşită a fost sub 20%. În Capitală, rata finală de promovare este de 29,95%.

În condiţiile în care procesul de soluţionare a contestaţiilor s-a încheiat mai repede, rezultatele au fost afişate miercuri, atât la centrele de examen, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Relaţiile cu străinătatea se pot solda cu afaceri bănoase, mai ales dacă i-aţi cunoscut pe parteneri prin prietenii dumneavoastră. Sănătatea este...

Bancul zilei

Un afacerist merge, într-o seară, într-un bar. Agaţă o tipă şi merge cu ea într-un motel. De dimineaţă, înainte să plece, îi...

Orașul Tismana va beneficia de o rețea de gaze naturale

Primăria orașului Tismana a semnat contractul pentru introducerea rețelei de gaze în localitate. Licitația publică pentru desemnarea distribuitorului de gaze naturale pe...