14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieProfesori restructurați, rezolvați cu posturi pentru un an

Profesori restructurați, rezolvați cu posturi pentru un an

Profesorii de limba română, dar și cei de geografie, istorie care au fost restructurați au avut cele mai multe probleme la titularizarea pe un alt post. Unii dintre ei și-au găsit catedră pe perioadă determinată, fiind astfel în situația de a se prezenta și anul viitor să treacă prin evaluarea activității și să participe din nou la ședința publică.

În județul Dolj, anul acesta 48 de cadre didactice titulare au fost pe lista restructuraților, fiind în situația de a găsi alt post. Cei mai mulți restructurați au fost la disciplina limba și literatura română. Patru cadre didactice de la această disciplină nu au reușit să găsească o catedră titularizabilă și au fost soluționate doar pe perioada unui an școlar. Și nu este singura situație.
„În urma ședinței de repartizare, 15 cadre didactice au fost soluționate prin detașare în interesul învățământului pentru o perioadă de un an. Cele mai multe situații au fost la limba și literatura română, disciplină la care nu au existat posturi titularizabile. De asemenea, la detașare s-a apelat la geografie pentru două cadre didactice, dar și la electrotehnică și electromecanică pentru alte două cadre didactice. În rest a fost câte un caz la matematică, franceză, engleză, istorie, informatică, automatizări și unul la comerț și servicii. Au mai fost alte șase cadre didactice care nu au avut acord din partea unităților școlare și care au fost repartizate în ședință publică. În alte 27 de situații s-a făcut transfer consimțit între unitățile școlare și au rămas titulare“, a precizat inspectorul școlar general adjunct, Janina Vașcu, președintele comisiei de mobilitate.

Urmează titularizarea pe posturi

Etapa următoare o reprezintă titularizarea pe posturi a cadrelor didactice suplinitoare, care au obținut minimum șapte la un concurs național susținut în perioada 2012 – 2017. Conform calendarului de mișcare a personalului didactic, reactualizarea listei cu posturile vacante și rezervate se va face pe 30 martie. „Este posibil însă ca numărul solicitărilor pe acest articol să crească. Titularizările se vor face numai pe posturile publicate și numai dacă acestea au viabilitate de patru ani“, a precizat Janina Vașcu, inspector școlar general adjunct. Cadrele didactice care solicită o astfel de titularizare trebuie să depună dosarele la inspectoratul școlar în perioada 4 – 13 aprilie. Repartizarea pe posturi se va face pe 16 aprilie. Pe 18 aprilie se vor afișa posturile vacante și rezervate, care vor fi scoase la concurs. Înscrierile pentru concurs se vor face în perioada 20 aprilie – 3 mai. La acest concurs se pot înscrie și absolvenții de studii superioare din acest an. Proba scrisă va fi pe 11 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS