Acasă Educatie Peste 31.000 de cereri, depuse în prima etapă de înscriere în învăţământul...

Peste 31.000 de cereri, depuse în prima etapă de înscriere în învăţământul primar

-

Peste 31.600 de cereri de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 au fost înregistrate la nivel naţional în primele două zile din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 (prima etapă). Potrivit datelor înregistrate în sistem, în primele două zile de înscriere (8 şi 9 martie), până la ora 18,00, au fost completate la nivel naţional 31.601 cereri. Dintre acestea, 28.112 cereri (89%) vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv) iar 3.489 de cereri (11%), copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018)”,  potrivit unui comunicat al ministerului.

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip poate fi completată la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie şi este realizată în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00.

În data de 30 martie, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, vor fi afişate informaţiile privind copiii înmatriculaţi şi numărul locurilor rămase libere, precum şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapa va avea loc în perioada 12-18 aprilie. Rezultatele vor fi afişate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi grijă de valorile din viaţa voastră. Aveţi ocazia să conştientizaţi de ce aveţi nevoie pentru a obţine pe viitor un...

Cât ne ajută exercițiile oculare?

Tensiunea acumulată într-o zi la nivelul ochiului, fie după statul cu orele în fața calculatorului, TV, citit, scris, limitează flexibilitatea...