Acasă Educatie Colegiul „Tudor Vladimirescu“, admitere cu mai multe probe

Colegiul „Tudor Vladimirescu“, admitere cu mai multe probe

-

Elevii care vor opta pentru Colegiul Militar vor avea de susținut patru probe pentru admitere în clasa a IX-a

Testare psihologică, interviu, testare aptitudini fizice și o probă scrisă care să verifice cunoștințele generale la trei discipline, acestea sunt condițiile de admitere la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Recrutările pentru acest liceu se vor face prin Centrele Militare Zonale, iar dosarele trebuie depuse până pe 3 aprilie.

Pentru admiterea în clasa a IX-a, Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ Craiova are 120 de locuri. Procesul de admitere la acest liceu se va derula în timpul anului școlar și pot participa doar elevii care sunt în clasa a VIII-a. Înscrierile se fac la Centrele Zonale Militare. Dosarele trebuie să fie gata până pe 3 aprilie, fiind necesare inclusiv acte medicale. Tot prin centrele zonale de selecție, candidații vor susține până pe 4 mai trei probe eliminatorii. Acestea sunt testare psihologică, interviu, prin care se vor vedea capacitățile de exprimare și motivația pentru alegerea carierei militare, iar apoi li se vor testa aptitudinile fizice. La toate aceste probe, candidații vor fi notați cu admis, respins. Cei declarați admiși vor susține pe 18 mai și un examen de admitere la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Acesta va începe la ora 9.00 și va dura trei ore, timp în care candidații trebuie să rezolve un test cu 30 de întrebări, fiind câte zece întrebări de limba română, geometrie și algebră. La această probă, pentru a fi declarați admiși trebuie să aibă minimum media 6. Rezultatele finale ale admiterii se vor afișa pe 27 iunie.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.