10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Școlile, obligate să recupereze materia din zilele în care se desfășoară bacalaureatul

Dolj: Școlile, obligate să recupereze materia din zilele în care se desfășoară bacalaureatul

În perioada 12-22 februarie se vor desfășura probele de evaluare a competențelor digitale, din cadrul primei sesiuni a examenului național de bacalaureat. La nivelul județului Dolj sunt înscriși aproape 4.600 de candidați, iar evaluarea se va desfășura în toate cele 41 de unități liceale din Craiova și județ. Astăzi, s-a desfășurat instruirea comisiilor de bacalaureat din toate centrele de examen. Cu acest prilej, inspectorul școlar general Monica Sună a precizat și că unitățile școlare vor recupera materia care trebuia predată în zilele în care sunt fixate evaluările. Aceste recuperări se impun în cazul elevilor din toți anii de studiu care nu vor face cursuri, din cauza desfășurării probelor de evaluare a competențelor.
”Pentru perioada de evaluare a competențelor, la nivelul fiecărei unități de învățământ, se va stabili modalitatea în care elevii vor recupera orele respective. Aceste recuperări sunt obligatorii pentru elevii din ultimul an de liceu pentru că în zilele în care susțin examenul, în programă sunt porevăzute ore de predare. De asemenea, la nivelul fiecărei unități școlare, prin consiliul de administrație se va decide și dacă va fi cazul ca elevii din alți ani de studiu să nu participe la cursuri, conform orarului. Recuperarea se poate face atât în cursul săptămânii când și în zilele de weekend”, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS